Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Cernăuți. Depuneri de flori la monumentul lui Mihai Eminescu / galerie foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Românii din regiunea Cernăuți au celebrat 1 Decembrie în nordul Bucovinei.

De Ziua Națională a României, la Cernăuți, Consulatul General al României în colaborare cu Societatea pentru Cultură și Literatură Română ”Mihai Eminescu” din Cernăuți, au organizat o serie de manifestări culturale.

Deși, mai modeste din cauza războiului teribil adus de invadatorii ruși în Ucraina, manifestările au început cu depuneri de flori la monumentul Luceafărului poeziei românești Mihai Eminescu și Cobzarului poeziei ucrainene Taras Șevcenko din centrul vechei urbe cernăuțene. Apoi, cei prezenți au fost invitați la sediul Societății pentru Cultură și Literatură Română ”Mihai Eminescu”.

La recepția organizată de Consulatul General al României la Cernăuți au fost prezenți membri ai mediului asociativ din regiunea Cernăuți, reprezentanți ai autorităților locale, ai Consiliului orășenesc și Administrației militare regionale Cernăuți, ai comunelor românești din regiune, reprezentanți ai instituțiilor culturale, de învățâmânt și mass-media din regiune, oaspeți din România.

Consulul României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a înmânat Diplome de Excelență personalităților importante atât din regiunea Cernăuți cât și celor din sudul Bucovinei. Consulul General a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor din regiunea Cernăuți.

Adjunctul președintelui Consiliului regional Cernăuți, Mihailo Pavliuk în discursul său a ținut să mulțumească României pentru imensul sprijin în această perioadă grea pentru  Ucraina și să felicite poporul român cu Ziua Națională, conform Bucpress.

VEZI ȘI     -    Un american aflat la Cluj s-a speriat când a văzut tancuri în țara noastră. Românii i-au spus că la noi... e ceva obișnuit să faci paradă militară când la graniță e război / video

1 decembrie. Ucraina, mesaj de Ziua Națională a României

Ministerul ucrainean de Externe a transmis joi un mesaj, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Felicitări pentru MAE Romania și prietenilor noștri români cu ocazia Zilei Naționale. Ucraina prețuiește foarte mult sprijinul și solidaritatea de nezdruncinat a României. Rămânem împreună pentru pace și securitate în regiune și în întreaga Europă. Cele mai bune urări de bine și prosperitate!”, conform mesajului publicat pe Twitter de diplomația ucraineană (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel