Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB: Respectarea circuitelor este strâns legată de acest concept
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Oles kanebckuu)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Oles kanebckuu)
Astăzi, 17 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Cu această ocazie, Prof. dr. Cătălina Poiană,  președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), a transmis un mesaj.

"În acest context, Colegiul Medicilor din Municipiul București atrage atenția că una din principalele condiții pentru îmbunătățirea siguranței pacientului o reprezintă investițiile, în primul rând în infrastructura medicală.

"Respectarea circuitelor” este strâns legată de conceptul de siguranță a pacientului, dar, bineînțeles, când vorbim despre circuite, vorbim și de necesitatea existenței unei infrastructuri medicale optime. În spitalele, ambulatoriile, cabinetele unde sunt consultați și tratați pacienții nu trebuie uitat că acolo lucrează și medicii, precum și celelalte categorii de personal medical. Cu toții avem nevoie de o infrastructură medicală adecvată.

În Bucuresti profesează în prezent peste 15.000 de medici. Suntem convinși că suntem în asentimentul tuturor când spunem că siguranța pacientului reprezintă un concept pentru care trebuie să se lucreze zi de zi și trebuie să existe investiții astfel încât siguranța pacientului să se îmbunătățească continuu.

Cu toții am văzut în mass-media diverse cazuri de unități medicale care își desfășoară activitatea în clădiri vechi și foarte vechi, unele care NU au fost reabilitate de zeci de ani. Și aici, ca în orice unitate medicală, trebuie să fie implementat conceptul de siguranță a pacientului, dar și conceptul de a profesa într-o unitate medicală care să fie sigură și pentru personalul medical", se arată în comunicatul transmise de prof. dr. Cătălina Poiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel