Data publicării:

Ziua Mondială a Conștientizării Sindroamelor Mielodisplazice: Un apel la sănătate! Atenție sporită pentru diagnosticare și tratare

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @stefamerpik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @stefamerpik

Astăzi este Ziua Mondială a Conștientizării Sindroamelor Mielodisplazice. Bristol Myers Squibb România a lansat un apel pentru sănătate, diagnosticare și tratare.

Compania biofarmaceutică Bristol Myers Squibb România susține eforturile globale de consțientizare a despre Sindroamele Mielodisplazice (SMD) și se alătură organizațiilor de pacienți și MDS Alliance în inițiativele pentru un diagnostic și tratament adecvate.

În fiecare an, 25 octombrie marchează Ziua Mondială a Conștientizării SMD, o inițiativă a Alianței MDS (MDS Alliance) pentru a crește gradul de conștientizare general despre Sindroamele Mielodisplazice (MDS). Sindroamele mielodisplazice (SMD) sunt un grup de afecțiuni maligne hematologice în care mutațiile împiedică măduva osoasă să producă în mod corect celulele stem din sânge care formează celule sanguine sănătoase. Anul acesta, tema campaniei globale este “Uniți pentru SMD (United for MDS)”: prin eforturile noastre comune, fiecare pacient cu MDS poate găsi un grup de suport care îl poate ajuta și ghida pe traseul de îngrijire și tratament.

Aproximativ 87.000 de cazuri noi de MDS sunt diagnosticate la nivel global în fiecare an. Vârsta medie de diagnostic este de aproximativ 77 de ani, incidența fiind mai mare în cazul bărbaților. “Cu toate acestea, incidența MDS este considerată a fi subestimată din cauza lipsei de raportare și a subdiagnosticării. Provocările cu privire la diagnosticare și managementul adecvat al bolii sunt majore și în România, de multe ori pacienții primind prea târziu tratamente care le pot oferi șansa la o viață normală. Este important ca, împreună cu asociațiile de pacienți, societățile medicale și autoritățile din domeniul sănătății să creștem conșientizarea acestor boli și să oferim pacienților un sprijin real pe parcursul managementului bolii”, a declarat Cătălin Radu, General Manager, Bristol Myers Squibb România.

Despre Bristol Myers Squibb

Bristol Myers Squibb este o companie biofarmaceutică globală a cărei misiune este să descopere, să dezvolte și să livreze medicamente inovatoare care ajută pacienții să preia controlul asupra bolilor grave. Pentru mai multe informații despre Bristol Myers Squibb, accesați BMS.com sau urmăriți contul oficial de LinkedIn, Twitter, YouTube, Facebook și Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel