Ziua Internaţională a Nevăzătorilor. Olguța Vasilescu: Guvernul a majorat de două ori sprijinul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu
Ministrul Lia-Olguța Vasilescu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Nevăzătorilor.

Ziua Internaţională a Nevăzătorilor, mesajul ministrului Lia-Olguța Vasilescu:

"Anual, la 15 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Nevăzătorilor sau Ziua bastonului alb, care este sprijinul de nădejde al persoanelor fără vedere. În România sunt 95.889 de persoane nevăzătoare, din care 2.770 sunt copii. Odată cu ratificarea Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, România și-a asumat un proces de reformă care trebuie să schimbe fundamental modul în care este abordată persoana cu dizabilități. Este un proces dificil, care cu siguranță este departe de a se fi încheiat, însă ne dorim o societate incluzivă și suntem în permanență preocupați de identificarea soluțiilor care pot veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

Numai în acest an, Guvernul a majorat de două ori valoarea sprijinului financiar pentru persoanele cu dizabilități (1 ianuarie și 1 iulie), iar în mod specific, pentru persoanele nevăzătoare, în noua Lege a pensiilor a fost redus stagiul de cotizare față de cel stabilit de lege pentru asigurații sistemului public de pensii. Suntem conștienți de faptul că încă sunt multe lucruri de făcut pentru a ușura viața persoanelor nevăzătoare din România, dar vă asigurăm că suntem preocupați în permanență să identificăm noi soluții care să vină în sprijinul dumneavoastră".

Ziua Internaţională a Nevăzătorilor a fost instituită de Organizaţia Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor în 1993, la Varşovia (Polonia). Marcarea acestei zile a generalizat sărbătorirea la nivel mondial a 'Zilei bastonului alb', instituită de preşedintele american Lyndon Johnson, în 1964.

Vezi și: Legea pensiilor. Olguța Vasilescu, dispută aprigă cu Traian Băsescu


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel