Dăncilă, alături de Iohannis la recepţia de la Ambasada SUA
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis - Viorica Dancila
Klaus Iohannis - Viorica Dancila
Premierul Viorica Dăncilă va participa, în această seară, la recepţia oferită de către Ambasada SUA la Bucureşti cu ocazia Zilei Independenţei. 

Potrivit agendei oficiale a primului-ministru, Viorica Dăncilă se va afla, începând cu ora 18.00, la recepţia oferită de către Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia aniversării Zilei Independenţei. La acest eveniment va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, un anunţ în acest sens fiind făcut de către Administraţia prezidenţială pe site-ul oficial. 

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istoria universală ca ziua Declarării Independenţei americanilor de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care sunt celebrate valorile americane. 

Pe 4 iulie 1776, Congresul Continental a aprobat forma finală a Declaraţiei de Independenţă, la conceperea căreia s-a lucrat mai multe zile. Astfel a devenit oficială această dată, care a fost inclusă în Declaraţia de Independenţă, iar copia semnată în august 1776, redactată de mână, poate fi văzută în prezent la Arhivele Naţionale din Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel