Data publicării:

Ziua Demnității Medicale, premieră națională. Vasile Barbu: ”Ne propunem să reparăm o nedreptate”

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Vasile-Barbu-Presedinte-ANPP
Vasile-Barbu-Presedinte-ANPP

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, consecventă programului și acțiunilor sale, se alătură demersului inițiat de Neuromed Timișoara:  „Ziua Demnității Medicale” – o premieră națională lansată pe data de 3 noiembrie. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DeCe News, Vasile Barbu, președinte ANPP, explică avantajele acestui demers inițiat la Timișoara.

”Este nevoie de o zi a Demnității Medicale pentru că avem nevoie de o mai bună relaționare între medic-pacient, dar și între pacient-cadre medicale. În ultimii ani, din cauza sistemului de sănătate, pacienții au avut multe nemulțumiri – ba pentru că medicii ar fi vinovați că îi țin pe ei prea mult la coadă, ba pentru că asistentele medicale sunt în număr foarte mic și nu au timp să treacă prin saloane.

De Ziua Demnității Medicale ne propunem să reparăm această nedreptate. Sunt și cazuri în care oamenii cred că medicul este Dumnezeu și de aici rezultă și alte critici. Vrem ca sistemul de sănătate din România să nu mai fie și împotriva medicului, așa cum este împotriva pacientului. Ne dorim ca cei doi parteneri – medic-pacient – să se respecte reciproc. Vom iniția, pentru cadrele medicale, programe de informare despre drepturile pacienților. De asemenea, acestora din urmă trebuie să le arătăm care sunt puterile medicilor și care sunt limitele date de un sistem de sănătate care este nu... imperfect, ci criminal uneori!”, a spus Vasile Barbu pentru DeCe News.

Cu ocazia Zilei Demnității Medicale, 3 noiembrie, președintele ANPP a menționat că va acorda, la nivel național, 1.850 de diplome de recunoștință doctorilor, asistentelor medicale, dar și echipelor de pe Ambulanță. Nu trebuie să uităm că actul medical are și o parte bună despre care se vorbește prea puțin, fiind foarte multe cazuri în care operații grave se termină cu succes.

De asemenea, duminică după-amiază, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților vă invită, în Parcul IOR din București, la o acțiune care își propune să informeze despre depistarea precoce a fibrilației atriale. Fibrilația atrială este cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac și unul dintre principalii factori de risc pentru accidentul vascular cerebral.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel