Ziua dăruirii, 25 septembrie, încă o sărbătoare în calendar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Senatul a adoptat în şedinţa plenului de luni propunerea legislativă privind instituirea ''Zilei dăruirii'' pe 25 septembrie, iniţiată de senatorul PSD Niculae Bădălău, menită "să încurajeze generozitatea şi implicarea socială". 

"Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos, de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă. (...) Scopul promovării acestei iniţiative legislative este acela de a creşte responsabilitatea cetăţenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societăţii, de a contribui la o moştenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea şi implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii", se arată în expunerea de motive a actului normativ. 

Ce manifestări pot fi organizate

Potrivit propunerii legislative, de Ziua dăruirii pot fi organizate de către autorităţile publice centrale sau locale şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice programe şi manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social. 

"Autorităţile administraţiei centrale şi locale şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor prevăzute anterior în limita alocaţiilor bugetare aprobate", prevede actul normativ. Propunerea legislativă, adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 58 de voturi pentru, 20 împotrivă şi 11 abţineri, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel