Data publicării:

Ziua cea mai călduroasă în ultimii 65 de ani. Termometrele au înregistrat peste 40 de grade Celsius

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Miercuri, 20 iunie, s-a înregistrat cea mai mare temperatură în ultimii 65 de ani. Termometrele au indicat peste 40 de grade Celsius la umbră, în timp ce pe asfalt au fost înregistrate temperaturi care au depășit pragul de 50 de grade Celsius.

Meteorologii au emis avertismente de caniculă de intensitate ridicată, coduri portocalii și galbene, pentru diverse regiuni din țară. Aceste avertismente rămân valabile și în ziua de azi. Mai exact, Banatul, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și sudul Transilvaniei sunt vizate.

Autoritățile au instituit măsuri restrictive privind circulația pe mai multe artere rutiere din cauza valului de căldură. La orele prânzului, cele mai mari temperaturi au fost înregistrate în București, Buzău și Giurgiu, atingând 41 grade Celsius, în timp ce în alte regiuni precum Brăila, Călărași, Tulcea sau Râmnicu Vâlcea, temperaturile resimțite au ajuns la 40 grade Celsius.

Canicula a avut consecințe tragice

Mulți turiști au avut noroc să scape de caniculă, găsind refugiu la mare sub umbrelele de pe plajă. Numărul de vizitatori pe litoral este în continuă creștere.

Canicula a avut consecințe tragice. Un om a leșinat pe o stradă din Timișoara, în timp ce doi adolescenți, în vârstă de 15 și 13 ani, din Timiș, care s-au aventurat în râu pentru a se răcori, au fost luați de curenți și au murit.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi că, în perioada 21-24 iunie 2024, între orele 10:00 și 20:00, vor fi impuse restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme. Aceste măsuri vizează limitarea circulației pentru vehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel