Data publicării:

Zilele Muzeului Țăranului continuă

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
afis_copilaria
afis_copilaria

Zilele Muzeului Țăranului continuă până pe 23 septembrie cu nenumărate evenimente culturale. Expoziții, lansări de carte, filme, târg, muzici tradiționale și bucate încercate, sunt darurile oferite de Muzeul Național al Țăranului Român, tuturor celor care vor să evadeze din iureșul cotidian într-o oază a culturii și bunei-dispoziții.

Citește aici programul integral al Zilelor Muzeului Țăranului, în perioada următoare

De asemenea, vor rămâne deschise spre vizitare și următoarele expoziții:

Până pe 2 decembrie 2012, la Sala Oaspeți, publicul poate vizita expoziția-document dedicată operei lui Picu Procopie Pătruț, unică în tezaurul artei românești, deschisă la 14 septembrie. Expoziția ”Picu Pătruț. Ultimul mare miniaturist al Europei” prezintă 21 de manuscrise ale lui Pătruț, la care se adaugă alte opt împrumutate de la Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române și mănăstirea Stavreopoleos, precum și alte categorii de obiecte țărănești din zona Săliștea Sibiului.

La Sala Nicolau, până pe 14 octombrie, la Muzeul Țăranului Român poate fi admirată expoziția Muzeul Copilăriei - Descoperirea lumii, acasă și la școală, al patrulea eveniment de acest gen din proiectul european ”Copilăria. Rămășițe și Patrimoniu”

Aici, vizitatorii pot afla că șoarece de sat, șoarece de oraș sau de bibliotecă, copiii învață pretutindeni prin aceleași mijloace, prin observație, imitație, întrebare și răspuns, într-un cuvânt, prin comunicare permanentă”.

Un alt eveniment care merită atenția vizitatorilor Muzeului Țăranului Român este expoziția ”Școala Satului. Recuperări, restituiri, restaurări”, ce se va desfășura până pe 7 octombrie.

Expoziția face parte dintr-un proiect mai vast (Colecții etnografice particulare din România. Restaurarea patrimoniului cultural material, o cale spre dezvoltarea durabilă). Pentru prima dată, studenți restauratori din universități renumite și posesorii unor colecții etnografice de mare interes cultural s-au întâlnit pe „baricadele” salvării patrimoniului, recuperând obiectele, restaurându-le și restituindu-le circuitului cultural.

Doar până pe 30 septembrie, în Sala Acvariu, fundația Friends For Friends lansează a doua ediție a expoziției Ciorne 2.0 care va face radiografia unor proiecte mari din România și va răspunde la întrebarea Cum devin ideile realitate?. Aceasta prezintă schițe, notițe și mâzgăleli, care adună peste 20 de idei, așa cum au evoluat ele de la stadiul de gând și până la forma lor ultimă.

În perioada 17 septembrie – 17 noiembrie 2012 au loc Ateliere de manufactură hârtie, tipar și legătorie. La Atelierul Cartea de hârtie se va vedea cum apropierea de carte stă sub semnul dialogului dintre subiect și obiect, dintre formă și conținut, atât din perspectiva cititorului cât și din aceea a producătorulului și chiar a distribuitorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel