Zilele Horticulturii Bucureștene într-o locație inedită: Grădinile Senatului - Palatul Parlamentului, intrarea A1- GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Grădinile, proiectate și realizate pe spațiul fostului Cartier istoric Uranus, și-au  deschide porțile pentru vizitatori și cu ocazia aniversării a 160 de ani de la crearea Senatului României.

Zilele Horticulturii Bucureștene s-au deschis, joi, într-o locație inedită, respectiv la  Grădinile Senatului de la Palatul
Parlamentului, intrarea A1, unde 80 de expozanți și numeroase ateliere educative vor încânta cu un program plin de evenimente captivante și experiențe horticole unice pentru toată familia, în  perioada 9-12 mai 2024.

Grădinile, proiectate și realizate pe spațiul fostului Cartier istoric Uranus, și-au  deschide porțile pentru vizitatori și cu ocazia aniversării a 160 de ani de la crearea Senatului României.

La cea de-a 20-a ediție a acestui eveniment horticol plin de culoare și inspirație, publicul larg va avea acces gratuit și va putea să descopere și să achiziționeze flori, plante ornamentale, material săditor, fructe, legume, echipamente și alte produse horticole de la cei peste 80 de producători prezenți.

Zilele Horticulturii Bucureștene se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub simbolul Bujorului, declarat oficial Floare Națională a României prin Legea 285/22.10.2022, la inițiativa Facultății de Horticultură din București.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Ministerul Educației și Primăria Municipiului București.

Programul  include expoziții tematice, demonstrații practice, precum și ateliere și activități educative și distractive pentru întreaga familie. Enumerăm câteva din atracțiile programului:

- "Grădinile Senatului un Memorial Uranus" - Prezentare proiect și tur ghidat;

- "Compostul – ce este, cum se face și ce beneficii aduce";

- "Vecini cu aripi" - atelier pentru copii despre ornitologie;

- "Plantăm fapte bune în România" ateliere de plantare și identificare a arborilor;

- "Herbarium – Cum ne orientăm în lumea plantelor?" - Un atelier fascinant care vă va ghida prin diversitatea plantelor;

- Soluții practice pentru culturi ecologice de căpșun și zmeur;

- "Poveștile florilor. Flori în timbre" - Descoperiți istoria florală surprinzătoare prin timbre florale artistice;

- Digitalizarea în pomicultură;

- "Flori de Ziua tatălui" – atelier pentru copii;

- Soluții inteligente pentru culturi aeroponice;

- Expoziție cu rezultatele cercetării din USAMV și expoziție cu vânzare de plante

- Transformă orașul în grădină, la atelierul "Fereastra verde"! Descoperă magia grădinăritului urban în inima orașului la atelierul nostru dedicat tuturor pasionaților de spații verzi, indiferent de mărimea locuinței lor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel