Ziarul Adevărul, dat în judecată de parohul acuzat că a făcut sex cu un minor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
biserica
biserica

Parohul de la Biserica Palatului Cotroceni, Irineu Dogaru, a dat în judecată cotidianul Adevărul după ce acesta a scris despre el, în iulie, că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor, au declarat reprezentanţii Patriarhiei.

"Iniţial, s-a cerut ca ziarul să probeze cele relatate. Când a fost contactat de reprezentanţii Arhiescopiei Bucureştilor, jurnalistul care a semnat articolul s-a eschivat, spunând că va pleca din ţară o perioadă. S-a trimis şi drept la replică la ziar, însă acesta nu a fost publicat şi, în aceste condiţii, s-a ajuns în instanţă, primul termen urmând să fie, cel mai probabil, în decembrie", scrie newsin.

Reprezentanţii Patriarhiei mai spun că, până când nu vor apărea probe concrete şi fără echivoc împotriva parohului, acesta îşi va desfăşura activitatea în condiţii normale la Biserica Palatului Cotroceni.

Arhiescopia Bucureştilor continuă însă propria anchetă în acest caz

Un tânăr de 18 ani, care apare în dosarul de proxenetism homosexual alături de fostul director al OTV, Doru Iuga, a declarat pentru Adevărul că, în urmă cu aproximativ un an şi zece luni, când era minor, ar fi întreţinut, contra cost, relaţii sexuale cu parohul Bisericii de la Palatul Cotroceni. Tânărul susţine că ulterior s-a mai întâlnit cu preotul de şase-şapte ori, într-un interval de două-trei luni, tot pentru a întreţine relaţii sexuale.

Citește și:

Scandal sexual cu minori şi cu preotul de la biserica de la Palatul Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel