Ziare, la zi: cine a fost primul, Tucă ori Cartianu? - PAMFLET
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ziare
ziare

Fie presa cât de rea, mai bine citești din ea. Să vedem ce spun ziarele de astăzi.

Evenimentul săptămânii rămâne nunta lui Borcea Mondialu, cum i-a zis ”din greșeală” un invitat de la Realitatea TV. Tabloidele se întrec în a găsi semnificații întâmplărilor de la această nuntă. CanCan iese la atac cu două semne rele: mireasa a vărsat șampanie pe costumul mirelui, iar rochia de 20.000 de euro a fost călcată în picioare de invitați. Nasol. Nu le dau mai mult de cinci ani și două blonde, până la divorț.

Alt tabloid, Gândul, alocă nunții un editorial scris de însuși CTP. ” Când dădeam cu ochii de Ceauşescu la televizor (...) mă cuprindea o ură rece, ucigaşă, l-aş fi omorât cu mâna mea, fără să-mi pese că mor şi eu”, scrie Popescu. Norocul lui Ceaușescu că nu prea apărea la televizor, așa că Popescu l-a ratat. Dar, dacă se grăbește puțin, am auzit că ar mai avea o șansă cu Ghadaffi. E zi și noapte pe Euronews, dacă dorește să se monteze, înainte să-i ia gâtul cu mâna sa.

Click ne anunță că Adelina Pestrițu, fostă Vârciu, a ieșit în public (Kanal D) cu noul său nas, rașchetat/polizat de un chirurg estetician. Tabloidul nu face judecăți de valoare, ci doar întreabă:”Îți place?”. Ținând cont că diva e prezentată din față, nu și din profil, pot spune doar atât: nu mă sperie! Dr.  Niţescu, cel care i-a făcut intervenţia chirurgicală, a mărturisit că frumoasa brunetă a stat patru ore în sala de operaţie. ”Nasul ei va fi acum puţin mai mic ,căci accidentul i-a distrus mai multe oase”. Nu destule, aș dori să precizez, dar o să spui că fac asta din invidie. Ce accident? Dracu știe. O fi lovit-o vreun admirator cu un ciocan, de i-a frânt doar oasele nazale, nu și mandibula, cu care, iată, se mai ajută la vorbit, din păcate. Dar care ciocan? Poate Christian Ciocan,  revenit la viață, după ce a fost ținut pe tușă mai bine de un an.

Adevărul face topul celor mai mari și mai nimicitoare găuri negre, de la ”țeava” Udachnaya, din Rusia la groapa Monticelli, din California. M-am uitat cu atenție, dar nu am găsit nimic despre gaura numită chiar Adevărul, holdingul care a înghițit vreo 40 de milioane din banii lui Patriciu. Mai bine că nu au amintit de asta,  poate citea chiar Dinu Patriciu, se enerva, și nu le mai scria editoriale, drept pedeapsă. Da, dar asta ar fi adâncit gaura neagră, fiindcă trebuiau să mai plătească încă un comentator.

Tot Adevărul ne întreabă dacă se justifică scandalul pe care l-a făcut ”diva” Bernice, la Mamaia. Ție pot să-ți spun că, vineri, căutând BBC News, am dat peste TVRM, singurul post care și-a făcut pomană și a transmis integral festivalul. Am rămas surprinsă când am aflat că mai există TVRM, așa cum și tu te miri că mai există festivalul de la Mamaia. Dar să revin la Adevărul și la Bernice, fata care a făcut o scenă când a văzut rochia cu care trebuia să urce pe scenă. I s-a părut că arată penibil, îmbrăcată așa. Să fim serioși! Doar s-a înscris la festivalul Mamaia. Cât de penibil trebuie să fi fost? Mai penibilă nu putea fi nici dacă se îmbrăca în frac alb și papion roșu, ca Borcea.

Jurnalul Național ridică o întrebare grea, de tip oul sau găina: cine a fost primul, Tucă ori Cartianu? O face discret, cu un articol despre ”Biroul lui Ceaușescu, furat la Revoluție”. Când l-am văzut, am vrut să strig: cu astfel de articole s-a afirmat scriitorul Gregoire Ecrivaine, la Adevărul. Dar, mi-am amintit că Tucă a relansat, în 2000, Jurnalul, cu un serial despre Ceaușești. Săracul Grigore, nu va fi nici primul, nici măcar ultimul care să trăiască din opera Tovarășului. JN mai scrie că Elodia, după patru ani, poate fi declarată moartă. Era și timpul. Serialul cu Oprescu abia s-a lansat, la OTV. Cât despre Băsescu, autorul scenariului, Jurnalul menționează petrecerea de la Constanța, de 35 de ani de la terminarea Institutului de Marină...normal, dacă e Băsescu, ori e scandal, ori e bal. În fine, se amintește că șeful statutului a fost inapt, dar a rămas pe navă, ceea ce numai un tip ajutat de Securitate putea s-o facă. Acum, dacă stau să mă gândesc, campionul luptei anticorupție a traficat blugi și țigări, pe când era marinar, iar același campion al reformei instituțiilor a trișat la controlul medical. Mai țineți minte deontologii, cum urlau ei când trei candidați la Academia de Poliție și-au ajustat înălțimea? De ce la Băsescu se poate rupe fișa medicală, fiindcă iubea marea, iar la polițiști nu se pot pune talonete, dacă iubesc poliția? Oricum, articolul nu dovedește nicio legătură cu Securitatea a anticomunistului Băsescu. Credeți că era posibil ca un ofițer/colaborator al Securității să ajungă director la Anvres, în acele timpuri? Exclus.

Hotnews anunță că 10 români și-au cumpărat prima Ferrari decapotabilă ajunsă în România. Normal că au luat o decapotabilă. Cum să încapă altfel 10 oameni, fie și români, într-o mașină de patru locuri, dacă nu se așază unii peste alții, pe înălțime. Unde mai pui că nici nu e scump: le revine un preț de Hyundai, de căciulă și, în ciuda consumului crescut, cei zece nu plătesc mai mult decât dacă ar merge la serviciu cu autobuzul, evident dacă lucrează toți la aceeași firmă, să nu circule vehicolul mai mult gol.

Evenimentul Zilei încearcă să calmeze opinia publică, după scandalul DevaMin, căutătorii de aur din Barbados. ”Aurul nu mai e la modă. Diamantele, noile preferate ale investitorilor”, titrează oficiosul. Patetic, să vii cu așa ceva în plin scandal aurifer. Sau poate e o aluzie, o șopârliță strecurată de redactori, fiindcă nu li s-au plătit salariile.

Libertatea a aflat de la Ilie Năstase că a avut doar câteva sute, nu mii de femei. Tot e bine că le-a numărat cineva. Cu ouăle lui Adrian Năstase, de pildă, a rămas ca-n tren. Sau, cum s-ar zice, ouăle lui Năstase sunt nenumărate.

România Liberă începe tare cu ”Povestea bebelușului care a sfidat medicina”. Nu-i despre Băsescu și fișa lui medicală, e despre un copil care s-a născut, deși mama lui a fost sterilizată. Să fie sănătos, nu e niciun miracol. Măcar mama a fost de față la inseminare. Mii de copii s-au născut deși tatăl era plecat din localitate, ăsta miracol. Totuși, Rl are o misiune: să apere democrația! Sau cel puțin așa pretinde patronul Adamescu, că bagă bani în acest ziar ca să contiune lupta din anii 90, bla, bla, bla. Privit astfel, cât de bine sună un articol despre ”Cine câștigă și cine pierde din comasarea alegerilor”, în care se strecoară ideea de consens pe această temă. Nu e niciun consens, comasarea înseamnă moartea democrației, atâta câtă a fost...dar oare Rl nu din morți și imobiliare trăiește?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel