Ziare la zi: Nu-i mătase ca ariciu, nici penelist ca Patriciu. PAMFLET
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ziare
ziare

Mai ții minte cum s-a sucit Becali, acum un an, când i-a jurat credință lui Băsescu, la Realitatea, după ce în campanie a jucat în echipa lui Geoană? Nu-i nimic dacă ai pierdut faza, s-a dat în reluare, doar că Becali era mahmur după nuntă, a pupat papucul, în locul său, conu Dinu Patriciu. Omul a debutat în forță: moneda unică se va prăbuși în câteva luni, țările nordice se vor retrage in corpore din zona euro (adică toate... două, că Norvegia nu prea are cum se retrage, odată ce nu a avansat), Europa nu poate rezista cu un singur sistem...bla-bla-uri. Eu una cred că Patriciu cobește din răzbunare: a mizat pe dolar (că așa sunt tranzacțiile în petrol), nu a schimbat la timp banii și acum creșterea euro îl arde la mațe.

După ce a pus la punct finanțele mondiale, omul a trebuit să se îngrijească și de propriul șarpe monetar, pe care l-a hrănit cu 20 de milioane de cobai. Adică niște români cu care ar vrea să experimenteze teoriile economice carteziene (pe care i le-a inspirat Cartianu în fața unei arteziene): taxa unică egală cu zero, 1,4 milioane de bugetari concediați, reducerea TVA etc. Nici nu are rost să-l sun pe Adrian Vasilescu, pentru explicații, mai bine formez direct 112.

În fine, s-a trecut la pauza de publicitate, în care Patriciu chiar asta a făcut- publicitate PDL: Opoziția nu face treabă, nu vine cu soluții, se ceartă, știi placa, parcă  auzeam blogul Elenei Udrea răspunzând la întrebările lui Mircea Marian, la TVR Infotrafic, sau pe unde o mai lucra el. Ar fi tare ca Patriciu să-l ajute pe Băsescu să se aleagă a treia oară. Cum ar zice Marin Sorescu, să ne dea a treia țeapă: odată în 2004, când l-a finanțat, a doua oară în 2009, când l-a înjurat și în 2012, când îl va înjura pe Antonescu. Deși, la cât îl iubește lumea pe mogul, cred că mai degrabă Puterea și-a băgat mortu-n casă. Până la proba contrarie, rămâne cum au stabilit urnele: Să-ți fie rușine, Dinu Patriciu!

Gândul merge cum poate. Cum poate Franța să câștige 35 la sută din petrolul libian, cum poți să-ți calculezi taxa  auto, cum  poți să-ți înviorezi tenul cu ajutorul cafelei, cum poți să răcești planeta cu un balon cu heliu și un furtun de 23 de kilometri. Chiar dacă nu apare ”cum” în toate titlurile, cam ăsta e șpilul. Mai rămâne să aflăm cum poți să faci un ziar, copiind știri din tabloidele britanice, cu doar patru-cinci studenți și doi masteranzi.

Hotnews scrie că Ion Țiriac  a fost asociat cu un mafiot, dealer de droguri, la începutul imperiului său financiar. Așa-i trebuie. Dacă a refuzat să fie premier, când căuta Băsescu un tehnocrat, Hotnews l-a demascat. Să-ți fie rușine și ție, Ion Țiriac!

Adevărul a aflat că ”Sediul Primăriei este afacerea lui Oprescu”. Vreau să-l văd pe Ecrivanul invitat la OTV și, asta e, să votez cu Dan Diaconescu Direct. Măcar are Bentley, ca toți liberalii autentici, de dreapta, luat în leasing ca să lupte cu birocrația, neplătind impozite. Hai liberale! Dar, să nu uităm  și de statul de drept, cu ale sale termene de judecată, astfel încât să putem striga, la finalul procesului Statul vs Patriciu, Hai liberare!

Click! e tăios ca un bisturiu: ”Adelino, cu ce nas borcănat te-ai procopsit!”. Dacă o spuneam eu, ziceai că mă roade invidia. Îți dai seama ce dilemă hamletiană e în siliconul din care e alcătuită placa de bază a acelei femei? Să dai un nas pe care îți ia mult să-l ocolești pe unul pe care n-ai cum să-l sari, fără să cazi tot pe el?

Evenimentul Zilei scrie...dar pe cine mai interesează ce scrie EvZ, când a apărut Adevărul, un ziar la fel de prezidențial, dar care se vinde împreună cu o carte aproape gratis.

Libertatea ne bagă la idei, dar totuși nu e Dilema Veche, așa că ne scoate imediat de acolo, atașând o poză care face cât 1000 de cuvinte (diferite, să ne-nțelegem, nu toată lumea are un vocabular limitat, gen Libertatea). Mai exact, Libi dă titlul ”Marius Moga se iubește cu un medic veterinar”, ceea ce l-ar face invidios chiar și pe Bote, dar atașează poza unei piți, care ne lămurește pe dată că omul nu e gay. Oricum, procedeul trebuie brevetat. Aștept un: Cornel Păsat se iubește cu un avocat ( la o adică și Paula Iacob e avocat, dacă a mers cu Oana, ei de ce nu i-ar putea suci mințile?), Dan Bitman a pus ochii pe un pilot, iar Botezatu a fost surprins cu un manechin... ceea ce nu m-ar mira defel.

Este dreptate pe pământ! Nu plânge iepuraș, așteaptă sfârșitul plin de hepiend. La vita e tembela! Tristian Tâmpeanu a rămas la România Liberă, nu a plecat la ”22”, așa cum credeam, când l-am văzut semnând în săptămânalul prezidențial. Practic, avem de 2 ori mai mult Tâmpeanu: și la revistă și la Rl. Astăzi, el execută o temă de campanie, explicând că e bine să avem și locale și parlamentare în același timp, fiindcă românii nu sunt ”o țară de idioți”, care nu știu să discearnă între primarul care dă punga și parlamentarul care  încasează votul. Totuși, dacă românii nu sunt idioți, de ce îi dă cineva ordin și bani, lui Tâmpeanu, să vină cu astfel de păcăleli ridicole? N-are rost, înseamnă că românii se prind, iar demersul e trist(ian) și inutil. Poate că, totuși, sunt idioți, dar atunci de ce să mai cheltui bani cu Tâmpeanu și Rl, nu mai bine îi bagi direct în pungi și îi dai pe voturi la alegerile comasate? Din această dilemă nu putem ieși. Am zis!

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel