ZI MARE. Vosganian: România a dat jumătate de milion de oameni jertfă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Vosganian FOTO AGERPRES
Vosganian FOTO AGERPRES
Varujan Vosganian a vorbit, la DC News, despre evenimentul pe care îl sărbătoresc, la data de 4 iunie, românii.

Joi, 4 iunie, românii sărbătoresc Centenarul Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920 - 4 iunie 2020). Despre acest eveniment istoric a vorbit, la DC News, deputatul ALDE Varujan Vosganian.

"Tratatul de la Trianon, într-un anumit context istoric, a promovat aspiraţiile unor naţionalităţi care până atunci se aflau în Imperiul austro-ungar. Nu putem fi de acord cu existenţa unor imperii sau a unor naţiuni dominante în interiorul unei Europe unite, nu putem nega aspiraţiile naţionale ale niciunui popor, iar momentul Trianon – nu numai pentru români, dar şi pentru sârbi, slovaci, cehi, pentru atâtea naţionalităţi – a fost un moment important care a reafirmat o rezistenţă, o demnitate de veacuri.

Aşadar pentru România Tratatul de la Trianon este un moment de sărbătoare, o consfinţire în dreptul internaţional a unei Românii unite pentru care poporul român a dat jumătate de milion de oameni jertfă, şi nu doar din rândul armatei, ci şi al populaţiei civile", a declarat, la DC News TV, Varujan Vosganian, vicepreşedinte ALDE.

VIDEO:  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel