Zgonea: Legea maidanezilor este avantajoasă pentru cei care iubesc animalele
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că legea câinilor fără stăpân, declarată constituțională de CCR și promulgată de către Traian Băsescu, este avantajoasă pentru cei care iubesc animalele, dar, în acelaşi timp, este un proiect dur, care protejează omul.

"Întotdeauna atunci când promulgi un text de lege nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi, sunt şi oameni care vor fi nemulţumiţi de forma legii şi întotdeauna consideră că poate fi îmbunătăţită. Pentru mine este important că Parlamentul României - Camera Deputaţilor - şi-a ţinut promisiunea că l-a promulgat la termen, că acest text va fi unul constituţional şi că nu punem, ca fostele guverne, eutanasierea pe primul loc, eutanasierea este ultima soluţie pe care o avem. Acest proiect este unul mult mai avantajos pentru toţi cei care iubesc animalele, dar, în acelaşi timp, este un proiect dur, care protejează omul, fiinţa umană şi dă puteri administraţiei locale ca într-un interval de timp rezonabil, dacă un cetăţean sau ONG nu adoptă un câine, gratuit, să poată să ia măsurile necesare", a declarat Zgonea, joi, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că dorinţa sa este ca toţi copiii şi bătrânii să poată să umble pe străzile marilor oraşe liniştiţi, fără să le fie teamă că vor fi muşcaţi de câini, iar pe de altă parte, legea este foarte bună, din punctul de vedere al protecţiei animalelor, pentru câinii fără stăpân.

"Eu cred că oamenii care doresc să adopte câini au suficient de multe zile şi instrumente pentru acest lucru. Primăriile mai bogate vor putea să-i păstreze luni de zile fără nicio problemă, cele care sunt mai sărace îi vor păstra în termenul limită de 21 de zile. Cei care protestează în stradă vor putea fi liniştiţi de acum de administraţiile locale dacă vor pune în aplicare acest proiect. Dacă nu, dacă în anumite zone vor trata cu indiferenţă subiectul şi nu vor aloca resurse pentru construirea adăposturilor, nu vor stimula ONG-urile să-i susţină, protestele vor continua", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel