Zgârie-nori de 2 km. Unde se construiește clădirea mamut, cea mai înaltă din lume
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
O construcție înaltă de 2 km se va numi, în curând, cel mai înalt zgârie-nori din lume.

Planuri ambițioase pentru viitorul skyline-ului din Riyadh! Arabia Saudită intenționează să construiască un zgârie-nori de proporții impresionante, care să depășească toate recordurile de înălțime existente. Mai exact, clădirea va avea doi kilometri înălțime, marcând astfel un nou punct de referință în arhitectura modernă, scrie New Atlas.

Cu sprijinul Fondului de investiții publice al Arabiei Saudite, firma britanică de arhitectură Foster & Partners conduce acest proiect de-a dreptul revoluționar. Construcția va fi amplasată strategic în apropierea Aeroportului Internațional King Khaled din Riyadh, un punct de acces important către capitala Arabiei Saudite.

Această inițiativă vine în contextul în care Arabia Saudită își consolidează statutul global prin intermediul reformelor ample, care vizează diversificarea economiei și îmbunătățirea condițiilor sociale. În același timp, această țară își propune să devină o destinație cât mai atractivă pentru investiții și turism, consolidându-și influența la nivel mondial și prin astfel de proiecte. Un demers asemănător s-a făcut și în cazul Kingdom Tower din Jeddah, proiect care, din motive necunoscute, a fost suspendat din 2019. Cu toate acestea, prin colaborarea cu o echipă experimentată și dedicată, Foster & Partners speră să transforme acest plan îndrăzneț în realitate și să nu întâmpine blocaje ori sistări.

Firma britanică de arhitectură Foster & Partners se concentrează și pe finalizarea altor proiecte majore, cum ar fi sediul mondial al JPMorgan Chase din New York. Acest proiect impresionant, care urmează să se ridice pe 270 Park Avenue, reprezintă un alt pilon masiv care se vrea a fi unicat pe piața de urbanistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel