ZERO LEI în PNRR pentru AGRICULTURĂ, acuză ministrul Chesnoiu: Comisia Europeană a spus că nu a avut ce să respingă pentru că NU A PRIMIT NIMIC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Jannis Knorr pexels/ Zero lei pentru agricultură în PNRR
foto Jannis Knorr pexels/ Zero lei pentru agricultură în PNRR
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuză că în PNRR nu există niciun cent pentru agricultură. 

Deși sunt avertismente ferme că urmează o criză agroalimentară, fermierii românii sunt total ignorați în PNRR. Agricultura României efectiv nu a existat în PNRR, acuză ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

”Nu există nici măcar un eurocent pentru agricultură și pentru fermierii României în PNRR”, a spus Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, la Antena 3. Vina este pasată, conform acestuia, între ministere. Ceea ce se știe este că de la Ministerul Fondurilor Europene, atunci condus de Cristian Ghinea, de la USR, la Comisia Europeană n-ar fi ajuns nimic.

”Mi-au spus (n.r. din partea Comisiei Europene) că nu aveau ce să respingă pentru că n-au primit nimic.” a afirmat ministrul Chesnoiu. 

Alin Prunean, de la USR, susține că ar fi 43 de milioane pentru liceele agricole în PNRR. ”Din păcate, în agricultură sunt puțini bani” spune el. ”Faptul că la agricultură nu s-a putut livra mai mult de atât...” a continuat el, întrebând: ”Dar ce propuneri a avut Ministerul Agriculturii?”. ”Eu nu cred că a stabilit dl. Ghinea, eu cred că a fost vorba despre discuția avută cu privire la proiectele mature, care ar putea fi gata până în 2026” a continuat Prunean, membru în Comisia pentru Agricultură de la Camera Deputaților. 

Șansa României, AGRICULTURA. Urmează o criză 

"Viitorul României este legat de agricultură. Cea mai importantă resursă pe care România o are nu este nici inteligența, nici armata, nici biserica, este agricultura pentru că suntem una dintre primele țări din Europa din punct de vedere al potențialului agricol. Vine o criză alimentară destul de importantă în vreo 5 sau 10 ani. Cei care vor produce alimente vor fi într-o situație absolut fantastică. Noi putem să devenim mari exportatori. România poate hrăni 80-85 de milioane de persoane.” spunea, recent, analistul economic Mircea Coșea. 

”Repet, toate analizele pe care le-am făcut m-au dus la această concluzie, că singura posibilitate ca România să devină un stat puternic, un stat important și care să dea cetățenilor ei bunăstare este accentul pe agricultură, asta este dezvoltarea viitorului. Lumea crește foarte mult, mâncarea se reduce foarte mult, deci producătorii de mâncare vor fi într-o situație privilegiată, ori noi avem acest potențial, trebuie să îl exploatăm.” explica profesorul Coșea. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel