Data actualizării:
Data publicării:

Zelenski vrea să vorbească direct cu Putin. Radu Tudor: Putin este un fricos, se ascunde prin buncăre. Dialogul este incompatibil

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Sursa foto: Facebook Володимир Зеленський
Jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre dorința președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a vorbi direct cu președintele rus Vladimir Putin.

"Cu siguranţă, Vladimir Putin nu vrea un dialog direct cu Volodimir Zelenski, pentru că l-a calificat pe acesta drept nazist şi narcoman. Ori, bănuiesc că această retorică a lui Vladimir Putin dă de înţeles foarte clar că nu suportă dialogul cu acest personaj. De altfel, nici nu cred că ar duce un dialog, pentru că Zelenski este un om brav, un om curajos, un om implicat, pe când Vladimir Putin este un fricos, un om care se ascunde prin buncăre şi care omoară copii şi bătrâni din Ucraina cu lansatoarele de rachete. Din acest punct de vedere, dialogul este incompatibil. Observ o dezamăgire inevitabilă la Volodimir Zelenski, dar aceeaşi determinare de a-şi apăra ţara.

Ca să dăm un exemplu cât se poate de clar din realitate, este ca şi cum cineva ar intra la tine în casă, ţi-ar sparge uşa, te-ar lua la bătaie şi ţi-ar ocupa una dintre cele trei camere ale apartamentului şi, după asta, îţi spune: "Ştii, am vrea să facem pace". "Păi, cum să facem pace? Mi-ai spart casa, mi-ai spart uşa, m-ai bătut.". Nu, nu, facem pace, dar condiţia păcii este ca eu să rămân în camera asta, împreună cu tine, în acest apartament." - el fiind un infractor şi trebuind să fie la puşcărie. Ei bine, toate aceste elemente se întâmplă şi Ucraina trăieşte această dramă.

S-ar putea ca, pe viitor, să asistăm la un statut special pe care Ucraina să îl accepte pentru Crimeea şi cele două republici separatiste doar pentru a înceta războiul, doar pentru a nu mai muri mii de oameni nevinovaţi. Dar cred că mai este mult până vom vedea ceasta soluţie. Oricum, cele trei teritorii - Crimeea şi cele două republici create şi recunoscute doar de Moscova - sunt deja sub controlul Rusiei şi nu cred că se mai pot întoarce vreodată, având în vedere războiul pe care l-au declanşat ruşii pentru aceste bucăţele de pământ, ei fiind cea mi mare ţară din lume", a spus jurnalistul Radu Tudor la Antena 3.

”Dacă Putin nu se sperie, să vină la întâlnire”

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat luni că Ucraina doreşte discuţii directe între preşedintele Volodimir Zelenski şi omologul rus al acestuia, Vladimir Putin, deoarece Kievul ştie că Putin este persoana care ia deciziile, transmite Reuters.

"Ne dorim de multă vreme o conversaţie directă între preşedintele Ucrainei şi Vladimir Putin, pentru că înţelegem cu toţii că el este cel care ia deciziile finale, mai ales acum", a spus Kuleba într-o emisiune de televiziune în direct.

"Preşedintele nostru nu se sperie de nimic, inclusiv de o întâlnire directă cu Putin", a adăugat Kuleba.

"Dacă nici Putin nu se sperie, atunci să vină la întâlnire, să se aşeze şi să vorbească", a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel