Data actualizării:
Data publicării:

Zelenski e așteptat în România. Chirieac: Moment extrem de dificil pentru Ucraina și pentru noi toți

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Presidency.ro
Foto: Presidency.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informația potrivit căreia Volodimir Zelenski urmează să vină în România săptămâna viitoare.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a comentat informația potrivit căreia, marțea viitoare, pe 10 octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar putea efectua o vizită oficială în România.

„Președintele Ucrainei ne va cere un singur lucru: Continuarea sprijinului pe care România îl acordă necondiționat Ucrainei. România, în interesul propriei securități, trebuie să facă lucru acesta.

Va vorbi probabil cu președintele Iohannis despre exportul de cereale ucrainene prin România. Între 85% și 90% din acest export se face prin România, prin portul Constanța. De asemenea, armamentul occidental intră în Ucraina și de pe teritoriul României.

Se va cere, totodată, sprijin pentru ucrainenii care sunt în România în acest moment, sprijin umanitar, susținere internațională“, a spus analistul politic.

Chirieac: Moment extrem de dificil pentru țara sa și pentru lumea occidentală

„Zelenski vine într-un moment extrem de dificil, în care republicanii din SUA își pun întrebări vis-a-vis de sprijinul acordat Ucrainei. Zelenski nu a fost lăsat să vorbească în Congresul American.

În Europa există multe deficiențe. În Polonia sunt alegeri, Ungaria este agentul lui Putin în UE și NATO, iar acum, victoria lui Fico în Slovacia ridică din nou mari probleme Ucrainei.

Zelenski vine într-un moment extrem de dificil pentru țara sa și în general pentru noi toți, pentru lumea occidentală“, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel