Zelenski spune că Ucraina nu poate fi „intimidată”. El a promis că va face „câmpul de luptă și mai dureros” pentru trupele ruse
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Volodimir Zelenski a transmis un mesaj după bombardamentele ruse asupra principalelor orașe din țară.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa nu va fi „intimidată” de loviturile cu rachete ale Rusiei asupra orașelor ucrainene, care au ucis cel puțin 11 persoane.

„Ucraina nu poate fi intimidată. Nu poate fi decât mai unită. Ucraina nu poate fi oprită”, a spus Zelensky într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare. De asemenea, el a promis că va face „câmpul de luptă și mai dureros” pentru trupele ruse, conform Al Jazeera.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) îl include pe Dmitri Medvedev pe lista persoanelor date în urmărire. Care este motivul

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a inclus pe fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, pe lista persoanelor date în urmărire pentru incitare la încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează DPA şi Interfax-Ukraina.

Potrivit documentului publicat luni, Medvedev este acuzat de atentat la integritatea teritorială şi la suveranitatea Ucrainei. În temeiul articolului 110 (aliniatul 2) din Codul penal ucrainean, el riscă astfel o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la 10 ani în calitate de funcţionar public.

Medvedev a amenințat cu lovituri de represalii din partea Rusiei ca răzbunare pentru explozia de pe podul Kerci

Medvedev, care în prezent este secretar adjunct al Consiliului Securităţii Naţionale, a anunţat duminică pe contul său de Telegram lansarea de lovituri de represalii din partea Rusiei ca răzbunare pentru explozia de pe podul Kerci, care leagă peninsula Crimeea - anexată de Moscova în 2014 - şi teritoriul rus.

Explozia a fost un atac terorist la care Rusia va răspunde 'distrugând teroriştii', a scris el în postare. După atacurile masive cu rachete asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene luni, Medvedev a adăugat că acestea au fost doar începutul.

Statul ucrainean în forma sa actuală este o ameninţare constantă pentru Rusia, de aceea regimul politic al Ucrainei trebuie să fie complet eliminat, susţine Medvedev (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel