Zelenski: Rusia a ocupat 20% din teritoriul Ucrainei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Zelenski: Rusia a ocupat 20% din teritoriul Ucrainei  /  Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski: Rusia a ocupat 20% din teritoriul Ucrainei / Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski a afirmat că Federația Rusă a ocupat 20% din teritoriul Ucrainei.

Forțele ruse ocupă în prezent aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-o adresare video în fața parlamentului din Luxemburg.

Primele linii de luptă se întind pe mai mult de 1.000 km (620 mile), a spus Zelenskiy, adăugând:

„Trebuie să ne apărăm de aproape întreaga armată rusă. Toate formațiunile militare ruse pregătite pentru luptă sunt implicate în această agresiune“, a spus Zelenski, conform TheGuardian.

Ucrainenii din Transcarpatia confecționează păpuși voodoo cu chipul lui Putin

În regiunea Transcarpatia din Ucraina, un medic a schimbat stetoscopul cu mașina de cusut în urmă cu zece ani. Femeia a luat ace, ață și stofă și a cusut păpuși. De-a lungul anilor, ea a stăpânit și alte tehnici în munca sa. Pe timp de război, ea a creat un singur produs, păpușile voodoo, iar ele au devenit unul dintre cele mai populare suveniruri la târgurile din Transcarpatia.

Marina Fedciuk – păpusăreasa din Ujgorod   mânuiește cu dibăcie acul. Ea spune că asta o inspiră să creeze. Păpușa din mâinile maestrului arată cam neobișnuit. Corp mic, fără trăsături faciale expresive. O păpuşă voodoo de croitorie, cu zeci de bolduri înfipte în spinare.

Păpușile voodoo au toate chipul președintelui țării rașiștilor(rușilor), Vladimir Putin. Femeia spune că din cauza războiului și-a pierdut inspirația. Pentru a reveni la viață, a început să facă voluntariat. Apoi a revenit la adevărata ei vocație și s-a așezat iarăși la mașina de cusut (citește contiuarea AICI).

Zelenski: Între 60 şi 100 de soldaţi ucraineni mor în fiecare zi în luptă şi alţi aproximativ 500 sunt răniţi

Între 60 şi 100 de soldaţi ucraineni mor în fiecare zi în luptă şi alţi aproximativ 500 sunt răniţi, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru media americane Newsmax într-un interviu, scrie AFP.

"Situaţia în est este cu adevărat dificilă. Pierdem zilnic între 60 şi 100 de soldaţi, ucişi în luptă, şi aproximativ 500 sunt răniţi", a detaliat liderul de 44 de ani, care a vorbit cu ajutorul unui interpret.

Acest număr mare de victime intervine în timp ce trupele ucrainene luptă cu înverşunare împotriva unei puternice concentraţii de forţe ruse care încearcă să preia controlul asupra regiunii Lugansk din estul Ucrainei.

"Cea mai mare parte" din Severodoneţk, un oraş cheie din această zonă, se află acum sub controlul armatei ruse, după numeroase bombardamente care au distrus aproximativ 90% din oraş, potrivit televiziunii ucrainene.

"Ne menţinem poziţiile defensive" în est, a subliniat însă Volodimir Zelenski. De asemenea, ruşii au suferit pierderi semnificative potrivit informaţiilor de pe front.

Guvernul ucrainean a estimat astfel săptămâna trecută că Rusia a pierdut peste 30.000 de soldaţi de la începutul invaziei Ucrainei la 24 februarie (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel