Data publicării:

Zelenski nu renunță la UE. A cerut din nou arme, într-o discuție cu premierul Suediei

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei: Momentan nu este binevenit la Kiev / Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei: Momentan nu este binevenit la Kiev / Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat sâmbătă cu premierul suedez Magdalena Andersson despre sancțiunile rusești și aderarea Ucrainei la UE.

Președintele Volodimir Zelenski și premierul suedez Magdalena Andersson au oferit detalii despre convorbire pe rețelele de socializare.

„Am descris situația critică din Mariupol. Am discutat despre sprijinul pentru apărarea Ucrainei și despre înăsprirea sancțiunilor antirusești", se arată în declarația lui Zelenski, potrivit CNN.

Zelensky a mai spus că i-a mulțumit lui Andersson pentru că a susținut aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

„Suedia și UE lucrează fără încetare pentru a sprijini Ucraina, pentru a impune sancțiuni suplimentare Rusiei și pentru a asigura răspunderea pentru crimele de război", a explicat Magdalena Andersson, conform Mediafax. 

Luptele din Mariupol blochează negocierile cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că eliminarea luptătorilor ucraineni din orașul portuar Mariupol din sudul țării va pune capăt discuțiilor cu Rusia.

Declarația a fost făcută sâmbătă, pentru Ukrainska Pravda

„Mariupol ar putea fi ca 10 Borodeanka. Vreau să spun că eliminarea militarilor noștri, a băieților noștri, va pune capăt tuturor negocierilor", a declarat Zelenski, potrivit BBC.

Președintele a declarat că Ucraina nu-și va tranzacționa teritoriul și locuitorii.

„Nu vom negocia nici teritoriul, nici oamenii. Cu cât sunt mai multe locuri ca Borodeanka, cu atât mai greu va fi", a adăugat Zelenski.

Anterior, Ucraina a insistat asupra faptului că trupele sale încă rezistă în ruinele din Mariupol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel