Data actualizării:
Data publicării:

Zelenski, la un pas de moarte, în Odesa. Convoiul președintelui ucrainean, atacat cu drone

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, s-a aflat la un pas de moarte, în timp ce se afla în Odesa, alături de premierul grec, Kyriakos Mitsotakis.

UPDATE:

Potrivit televiziunii private greceşti SKAI, exploziile au survenit la numai aproximativ 150 de metri de convoi şi au fost provocate de un atac rusesc cu drone, scrie Agerpres, citând EFE. Imediat după explozii, vehiculele care transportau delegaţia greacă au fost deviate de pe traseul stabilit, conform instrucţiunilor autorităţilor ucrainene, relatează acelaşi post.

Nu este clar dacă dronele au lovit o ţintă anume ori au explodat în urma doborârii lor de către antiaeriana ucraineană. Alte media din Grecia relatează despre un atac cu rachete, nu cu drone. Potrivit corespondentului la faţa locului al televiziunii publice greceşti ERT, atacul cu rachete a survenit ulterior, în timpul reuniunii dintre Zelenski şi Mitsotakis, atunci fiind declanşate şi sirenele de raid aerian.

Surse guvernamentale greceşti au semnalat că premierul Mitsotakis şi toţi membrii delegaţiei sale sunt bine, iar la câteva minute după incident premierul grec şi preşedintele ucrainean, amândoi teferi, au avut întâlnirea programată.

Vizita premierului grec la Odesa, menită să confirme sprijinul Greciei faţă de Ucraina în războiul cu Rusia, nu a fost anunţată public în prealabil, abia miercuri presa greacă relatând despre ea.

Volodimir Zelenski și Kyriakos Mitsotakis, reacții

"Am văzut acest atac astăzi. Vedeți cu cine avem de-a face, nu le pasă unde atacă. Știu că au fost victime astăzi, nu știu încă toate detaliile, dar știu că sunt morți și răniți”, a spus Volodimir Zelenski, în conferința de presă comună, potrivit digi24.ro.

"La sfârșitul vizitei, am auzit foarte aproape de noi sunetul sirenelor de raid aerian și explozii. Nu am avut timp să ne adăpostim”, a spus și Kyriakos Mitsotakis.

_________________

Zelenski şi Kyriakos Mitsotakis erau la Odesa, se pregăteau să ţină o conferinţă de presă comună, când coloana oficială a fost vizată, spune presa ucraineană, de mai multe dispozitive explozibile rusești, potrivit Digi 24. Din fericire, preşedintele ucrainean şi premierul grec nu au păţit nimic. Atacul a fost deja soldat cu morţi şi răniţi.

În momentul atacului, cei doi erau împreună. Potrivit premierului grec, citat de presă ucraineană, exploziile au fost auzite de ambii lideri, iar ulterior şeful Guvernului de la Atena a spus că preşedintele Zelenski şi oamenii lui au arătat şi au explicat importanţa acestui port de la Odesa şi ce se întâmplă când portul este atacat.

El a auzit explozii, nu a apucat să se ducă spre un loc sigur, un buncăr şi a spus că a fost o experienţă care l-a marcat.

Dronele kamikaze rusești ar fi picat la 150 de metri de coloana oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel