Zelenski, la summitul NATO: "Ce ţară urmează pentru Rusia? Moldova? Statele Baltice? Polonia? Răspunsul este: toate"
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 29 iun 2022, 15:17
WhatsApp
Foto: Facebook Maia Sandu
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus miercuri liderilor NATO că ţara sa are nevoie de arme mai avansate şi de bani pentru a se apăra împotriva Rusiei, avertizând că ambiţiile Moscovei nu se opresc la Ucraina.

El a estimat costul lunar al apărării Ucrainei împotriva invaziei Rusiei la aproximativ 5 miliarde de dolari.

"Acesta nu este un război purtat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa, pentru cum va fi viitoarea ordine mondială", a declarat el într-un discurs virtual la un summit al alianţei occidentale de apărare de la Madrid, potirvit Reuters.

"De aceea, este absolut necesar să sprijinim Ucraina, chiar şi acum, cu arme, finanţe şi sancţiuni politice împotriva Rusiei, ceea ce va opri capacitatea acesteia de a plăti pentru război".

Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de sisteme moderne de rachete şi de apărare aeriană pentru a contracara artileria rusă. "Furnizându-le nouă, puteţi rupe complet tacticile Rusiei de a distruge oraşe şi de a teroriza civilii", a spus el.

G Ad:

Zelenski a declarat că Rusia nu vrea să se oprească la cucerirea unor zone din sudul Ucrainei sau din regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde se duc cele mai grele bătălii ale războiului.

"Vrea să absoarbă oraş după oraş în Europa, pe care conducerea rusă le consideră proprietatea sa şi nu state independente. Acesta este adevăratul obiectiv al Rusiei", a spus el. "Întrebarea este: ce ţară urmează pentru Rusia? Moldova? Statele baltice? Polonia? Răspunsul este: toate".

El a spus că NATO adaptează o nouă strategie pe 10 ani care este "în primul rând o strategie pentru securitatea societăţilor voastre, a statelor voastre", în timp ce Ucraina a suferit "rachete de croazieră, tortură, uciderea copiilor, violul femeilor".

"Sprijinul financiar pentru Ucraina nu este acum mai puţin important decât ajutorul cu arme", a spus el. "Avem nevoie de aproximativ 5 miliarde de dolari pe lună - şi acesta este un lucru fundamental. Este exact ceea ce este necesar pentru apărare, pentru securitate", scrie Mediafax.

„E un război pentru viitoarea ordine mondială”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus miercuri liderilor statelor NATO că ţara sa are nevoie de mai multe arme şi de bani, circa 5 miliarde de dolari pe lună, pentru a se apăra în faţa agresiunii Rusiei, el susţinând că ambiţiile Moscovei nu se opresc la Ucraina, transmit agenţiile Reuters şi AFP. 

Acesta nu este un război declanşat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa - pentru cum va arăta viitoarea ordine mondială, a argumentat Zelenski în faţa liderilor NATO, cărora li s-a adresat prin videoconferinţă în timpul summitului Alianţei de la Madrid.

De aceea este absolut necesar să sprijiniţi Ucraina, chiar de acum, cu arme, finanţare şi sancţiuni politice împotriva Rusiei, care îi vor tăia capacitatea de a finanţa războiul, a motivat preşedintele ucrainean, subliniind că armata sa are nevoie în special de artilerie modernă, de rachete şi sisteme antiaeriene.

Oferind-ne acestea, puteţi rupe complet tactica Rusiei de a distruge oraşe şi de a teroriza civili, a insistat el.

Pentru a elimina superioritatea artileriei ruse, un avantaj semnificativ, ne trebuie mult mai multe din aceste sisteme moderne, din această artilerie modernă, a indicat preşedintele Zelenski, precizând de asemenea că Ucraina are nevoie de circa 5 miliarde de dolari pe lună pentru a se apăra în faţa invaziei ruse, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro