Zelenski insistă că racheta rusească a trecut pe deasupra României. Chirieac: În focul luptei se pot face și declarații care nu sunt obiective
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bogdan Chirieac a comentat presupusa trecere a unei rachete rusești prin spațiul aerian românesc.

Volodimir Zelenski și presa din Ucraina au susținut astăzi, 10 februarie 2023, că o rachetă rusească a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, dar și al României. Deși Chișinăul a confirmat incidentul, Ministerul Apărării Naționale de la București a respins clar orice trecere a unei rachete rusești pe deasupra țării noastre.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel, unde a comentat acest incident:

„Cu siguranță se înșală partea ucraineană, fiindcă dacă racheta ar fi trecut pe deasupra teritoriului României, asta înseamnă că ar fi trecut și pe deasupra teritoriului NATO. În focul luptei se mai întâmplă astfel de lucruri. Când a căzut acea rachetă ucraineană în Polonia și a omorât doi cetățeni polonezi, domnul președinte Volodimir Zelenski a fost ferm și a spus că e o rachetă rusească. Apoi, când s-a dovedit cu lux de amănunte de NATO că era o rachetă ucraineană deviată de la țintă a spus că nu mai știe ce a fost acolo. În focul luptei se pot face și declarații care nu sunt obiective“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Criză politică în Republica Moldova. Tudor Curtifan, despre demisia Nataliei Gavrilița și mișcarea Maiei Sandu

Ar încerca Zelenski să implice NATO în război?

„Cum interpretați această declarație? Interpretați în sensul în care președintele Ucrainei vrea să implice NATO în acest conflict?“, a întrebat jurnalista Antena 3 CNN.

„Se poate interpreta și astfel, dar eu cred că e o greșeală. Dacă racheta ar fi trecut pe deasupra teritoriului României, aveați un comunicat de presă de la NATO. Bruxelles-ul ar fi reacționat imediat, mai ales că spațiul aerian e intens pieptănat, de la sateliți și până la avioane și sisteme RADAR înalt performante. Pur și simplu cred că e vorba o eroare.

Nu știu dacă el a considerat că, din punct de vedere istoric, Republica Moldova, Ținutul Herța și Bucovina de Nord sunt părți ale României. Cine știe, că poți să faci și astfel de speculații, dacă ai un umor amar.

România este în contact permanent cu NATO și au spus că rachetele au trecut la 35 de kilometri de frontiera României. Lucrurile sunt foarte clare“ a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -      Zelenski, despre un așa-zis plan al Rusiei: "Acest document arată când plănuieşte să instaureze controlul asupra Moldovei". Ce spune Maia Sandu

Pentru mai multe informații privitoare la războiul din Ucraina, urmărește emisiunea Geostrategica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel