Zelenski: Forțele ucrainene distrug inamicii în regiunea Harkov, rezultatele sunt tangibile
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, a raportat în seara zilei de 21 mai că situația pe fronturile Kramatorsk, Kurakhove și Pokrovsk rămâne extrem de complicată; majoritatea luptelor au loc acolo. Forțele ucrainene provoacă pierderi rușilor în regiunea Harkov și există rezultate tangibile.

Zelenski a raportat că a primit rapoarte detaliate privind situația din zona de luptă și metodele de apărare de la Rustem Umierov, ministrul apărării al Ucrainei, Anatolii Barhylevych, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, și Oleksandr Syrskyi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Situația pe frontul Pokrovsk și pe celelalte fronturi din regiunea Donețk, adică fronturile Kramatorsk și Kurakhove, rămâne extrem de complicată: majoritatea luptelor au loc acolo. Forțele noastre omoară ocupanții în regiunea Harkov și există rezultate tangibile”, spune Zelenski.

Zelenski a primit și un raport despre o altă întâlnire în formatul Ramstein. Acolo, partenerii au fost informați despre nevoile Ucrainei, cum ar fi sistemele de apărare aeriană, echipamentele blindate și muniția.

"Sunt recunoscător fiecărui stat, fiecărui lider, tuturor miniștrilor apărării și șefilor de stat major ai statelor noastre partenere care sunt cu adevărat pregătiți să ajute și să își îndeplinească promisiunile. Comunicarea cu partenerii noștri trebuie să se reflecte în activitatea de luptă reală a soldaților noștri cu armele necesare în zona de luptă – și asta chiar acum, în următoarele câteva săptămâni, nu în vară”, a încheiat liderul ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel