Urmărește emisiunea live
Zelenski, după atacurile din Vinița: Rusia trebuie recunoscută oficial ca stat terorist
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Zelenski, după atacurile din Vinița: Rusia trebuie recunoscută oficial ca stat terorist / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski, după atacurile din Vinița: Rusia trebuie recunoscută oficial ca stat terorist / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Oficialii ucrainenni au declarat că 23 de persoane au fost ucise într-un atac rusesc cu rachetă asupra unui oraş din sud-vestul Kievului, aflat la mare distanţă de prima linie a frontului.

Alte zeci de persoane au fost rănite în urma atacului din Vinniţa.

În discursul său nocturn, preşedintele Zelenski a condamnat atacul.

"Această zi a dovedit din nou că Rusia trebuie recunoscută oficial ca stat terorist. Niciun alt stat din lume nu reprezintă o asemenea ameninţare teroristă ca Rusia.

Niciun alt stat din lume nu îşi permite să distrugă oraşe paşnice şi vieţi omeneşti obişnuite cu rachete de croazieră şi artilerie", a afirmat Zelenski, scrie Rador.

Rusia va merge până în Polonia dacă SUA înarmează mai mult Ucraina, amenință propagandiștii lui Putin de la televiziunea de stat 

Prezentatoarea televiziunii de stat ruse, Olga Skabeyeva, a sugerat că sprijinul militar al SUA pentru Ucraina ar putea duce la răspândirea războiului într-un conflict între Rusia și NATO, scrie Newsweek. În timpul unei emisiuni de 60 de minute, marți, Skabeyeva și-a prezentat o părere despre obiectivele schimbătoare ale lui Vladimir Putin de la începutul invaziei Ucrainei.

"Inițial doar plănuim să-i eliberăm pe cei care locuiesc în Donbas de sub jugul naziștilor.", a spus ea la Pervîi Kanal, referindu-se la una dintre justificările Kremlinului pentru război, care a fost respinsă la nivel internațional.

Ea a continuat apoi criticând ultimele livrări de arme occidentale către Ucraina. Luna trecută, SUA au început să trimită Ucrainei sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) M142 despre care Kievul spune că au făcut deja diferența pe câmpul de luptă. Armele pot lovi ținte la o rază de acțiune mai mare decât obuzierele M777, pe care SUA le-au oferit și la Kiev. Personalitățile pro-Kremlin și-au exprimat îngrijorarea față de sistemele de arme care au cauzat pierderi semnificative de trupe și echipamente, mai ales că SUA au promis și mai mult sprijin militar pentru Ucraina.

"Dacă Doamne ferește, americanii livrează rachete care pot călători 300 de kilometri (186 mile), atunci pur și simplu nu ne putem opri. Vom merge până la Varșovia.", a spus Skabeyeva. 

Ca parte a NATO, orice țintire a Poloniei de către Rusia ar declanșa articolul 5, care prevede că un atac asupra unui membru al alianței este un atac asupra tuturor și, prin urmare, ar stimula un răspuns. Ministerul polonez de externe a refuzat să comenteze atunci când a fost contactat de Newsweek. Vezi mai mult AICI.

 

Citește și - Lech Wałęsa propune dezmembrarea Rusiei: Să organizăm o revoltă a popoarelor din această țară. Populația lor trebuie redusă la mai puțin de 50 de milioane de locuitori

Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Wałęsa, sugerează ca populaţia Rusiei să fie redusă la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori!”.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info), Lech Wałęsa, fostul preşedinte al Poloniei şi fondator al Solidarităţii, a declarat că securitatea globală ar putea fi asigurată printr-o ”revoltă a popoarelor anexate de către Rusia”.

Wałęsa îndeamnă Occidentul să meargă mai departe decât să elibereze Ucraina, el cere ca inclusiv Rusia să fie eliberată: ”Chiar dacă Ucraina va câştiga acest război, este posibil ca peste cinci ani să ne aflăm în aceeaşi situaţie, iar în zece ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Wałęsa.

El este de părere că pentru ca acest scenariu să poată fi evitat, trebuie forţată o schimbare a sistemului politic intern din Rusia, şi sugerează ”să organizăm o revoltă a popoarelor din această ţară”. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel