Zelenski: Dacă Transnistria ne dă o palmă, vom răspunde cu o lovitură puternică. Primim unele semnale și nu sunt prea plăcute
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Volodimir Zelenski
Sursă foto: Facebook Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că forțele Kievului vor răspunde cu o lovitură puternică în cazul în care ar exista un atac din partea Transnistriei.

Un posibil atac al Transnistriei asupra Ucrainei ar fi ca o palmă, la care Kievul va răspunde însă cu o lovitură. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă comune cu șeful statului Maia Sandu.

Potrivit UNIAN, Zelenski a spus că a discutat cu Maia Sandu despre eventuale amenințări de securitate din Transnistria.

”Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am ridicat această problemă astăzi cu doamna președinte. Nu aș numi atacuri din Transnistria împotriva Ucrainei. Dacă vor exista, cred că va fi o greșeală globală. Primim unele semnale, nu sunt prea plăcute informațiile. Dar acești oameni să știe, sunt în Transnistria pe teritoriul ocupat temporar al Moldovei, că pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă, și cu siguranță vom răspunde cu o lovitură” a spus Zelenski.

Totodată, președintele ucrainean consideră că, în primul rând, toată lumea trebuie să facă astfel ca situația din regiune să nu se destabilizeze. ”Și o arătăm în toate felurile posibile. Acum suntem în război cu Rusia pe pământul nostru. Deși ați văzut că au fost lovituri cu rachete, și de mai multe ori, din Belarus. Apropo, m-am adresat poporului belarus, care sunt foarte prietenoși cu noi, ne-au susținut întotdeauna din punct de vedere istoric, nu susțin războiul împotriva Ucrainei” a spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a adăugat că Ucraina va reacționa în consecință în caz de riscuri.

Maia Sandu nu vede amenințări iminente dinspre Transnistria

La rândul ei, președintele Maia Sandu a declarat că guvernarea de la Chișinău face tot posibilul ca Transnistria să nu prezinte un pericol pentru Ucraina.

”Monitorizăm cu atenție toate evenimentele din Transnistria și nu vedem amenințări iminente. Facem tot ce putem pentru ca această regiune separatistă să nu reprezinte o amenințare pentru Ucraina și Republica Moldova. Ucraina și Republica Moldova trebuie să mențină un dialog regulat cu privire la problemele de securitate care afectează statele noastre. Am convenit să lucrăm împreună pentru a menține stabilitatea și a evita provocările care au scopul de a destabiliza situația” a declarat șeful statului.

Ea a subliniat că, în cazul în care vor apărea informații îngrijorătoare, Republica Moldova va lua măsuri și va informa partenerii.

Amintim că așa zisul lider de la Tiraspol, VadiM Krasnoselski, a declarat în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Steven Fisher, că Transnistria nu reprezintă un pericol pentru Ucraina sau Republica Moldova, scrie Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel