Data publicării:

Zelenski cere țărilor producătoare de petrol creșterea producției: "Rusia să nu mai șantajeze lumea"

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Captură Facebook
Sursă foto: Captură Facebook
 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut sâmbătă ţărilor producătoare de petrol să crească producţia pentru ca Rusia să nu-şi poată folosi resursele de hidrocarburi pentru a "şantaja" alte ţări, transmit Reuters şi AFP.

"Vă cer să creşteţi producţia de energie pentru ca toţi din Rusia să înţeleagă că nimeni nu poate folosi energia ca armă pentru a şantaja lumea", a declarat Zelenski, într-un mesaj video difuzat la Forumul de la Doha.

"Viitorul Europei depinde de efortul vostru", a adăugat şeful statului ucrainean.

El a menţionat că nicio ţară nu este protejată de perturbări ale lanţurilor alimentare ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, una din cele mai mari producătoare de grâne din lume, amintind şi că pieţele mondiale încă nu şi-au revenit de pe urma pandemiei şi a şocurilor provocate de creşterea preţurilor la alimente, relatează Agerpres.

Zelenski: Rusia a cheltuit miliarde de dolari pe propagandă

Conducerea Rusiei a cheltuit miliarde de dolari pe propagandă, a estimat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat sâmbătă de dpa. "Ştiţi cu toţii foarte bine ce sistem uriaş de propagandă de stat a construit Rusia", a afirmat Zelenski într-un nou mesaj video difuzat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

"Probabil nimeni altcineva din lume nu a mai cheltuit asemenea sume pe minciuni", a adăugat el.

Moscova nu a luat însă în calcul faptul că aceste eforturi nu garantează un rezultat, a menţionat preşedintele ucrainean.

"Acolo unde este nevoie de bani pentru a pava o cale a minciunilor, rezultatul nu este asigurat. Calea adevărului este dificilă, dar se deschide singură", a conchis Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel