Data publicării:

Zelenski cere Occidentului mai multe sisteme anti aeriene în urma atacului de la Odesa

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Rusia a atacat cu drone zone rezidențiale din Odesa, distrugând mai multe apartamente și ucigând cel puțin 2 persoane.

Președintele Volodymyr Zelenski a apelat la parteneri să furnizeze sisteme suplimentare de apărare antiaeriană și rachete pentru Ucraina după un atac rusesc asupra Odessei în noaptea de 1-2 martie, când cel puțin două persoane au fost ucise.

Citat din declarația lui Zelenski: "Rusia continuă să lupte împotriva civililor. A avut loc un atac pe timp de noapte cu drone de atac Shahed asupra orașelor Kharkiv, Odesa și a orașelor din regiunea Sumy. Una dintre dronele inamice a lovit un bloc de locuințe din Odesa. 18 apartamente au fost distruse.

Până acum, două persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite, inclusiv un copil. Îmi exprim condoleanțele familiilor și prietenilor celor care au fost uciși.

Avem nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană de la partenerii noștri. Trebuie să consolidăm scutul aerian ucrainean pentru a adăuga protecție poporului nostru împotriva terorismului rus. Mai multe sisteme de apărare antiaeriană și mai multe rachete pentru aceste sisteme sunt ceea ce salvează vieți."

În noaptea de 1-2 martie, două persoane au fost ucise, civili au fost răniți, iar blocuri de locuințe înalte au fost deteriorate în Odesa ca urmare a atacului cu drone rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel