Data actualizării:
Data publicării:

Zelenski, alături de Biden la Casa Albă. Chirieac, despre dedesubturile acestei întâlniri

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita lui Volodimir Zelenski în SUA.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns la Washington D.C., la Casa Albă, unde a fost primit de Joe Biden, președintele SUA, și de soția acestuia, Jill Biden (vezi video AICI).

„Anul viitor, trebuie să returnăm drapelul ucrainean și libertatea întregului nostru pământ, întregului nostru popor”, a spus președintele ucrainean la scurt timp după ce a ajuns pe teritoriul SUA, conform CNN.

2. -imagine fara descriere- (zelenski-biden-2_48287500.jpg)

Analistul politic Bogdan Chirieac, prezent fiind în platou la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, moderată de Mihai Gâdea, a comentat această declarație a lui Volodimir Zelenski, după care a vorbit despre adevăratele motive din spatele vizitei sale în Statele Unite ale Americii:

„Este doar opinia președintelui Zelenski. După această vizită, Ucraina va fi ranforsată cu echipament militar de ultimă generație și, pe de altă parte, e vorba și despre o tentativă de pace, despre începerea negocierilor de pace. Nu întâmplător, de partea cealaltă a globului, Vladimir Putin discută despre investiții în zona de apărare, dă senzația că e aproape victorios pe câmpul de luptă, cu menirea să tragă această linie de început a negocierilor foarte sus. Rusia vrea să ignore situația dezastruoasă pe care o are pe teren, în Ucraina, și să amenințe că își umflă mușchii și va merge pe rachetele hipersonice, iar pe partea cealaltă, cu victoriile certe pe care le-a avut Volodimir Zelenski, plus sprijinul cert american, el vrea să stabilească o linie a cărei condiții maximale este eliberarea inclusiv a teritoriului ucrainean ocupat în 2014 (n.r. Peninsula Crimeaa).“, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -     Putin, noi amenințări cu rachete hipersonice. Chirieac: Președintele Rusiei nu știa un lucru înainte de 24 februarie, dar acum a aflat

Chirieac: Toți ne dorim o pace durabilă

„De asemenea, mai trebuie consemnată și Europa, care a contribuit enorm și suferă enorm după acest război. Dificultatea economică a acestui război, dincolo de Ucraina, care plătește și prețul de sânge, e dusă de Europa, inclusiv România. Prețurile la energie, schimbarea paradigmei economice și multe alte schimbări vor avea loc în anii următori din cauza intervenției brutale a Rusiei în Ucraina.

Emmanuel Macron încearcă să tragă ceva și pentru bătrânul continent, vorbind și de pace, dar și de garanții de securitate pentru Rusia. Emmanuel Macron, care a avut întotdeauna o punte de colaborare cu Moscova, încearcă să restabilească o ușă deschisă pentru perioada post-conflict.

E o înfruntare diplomatică între Statele Unite ale Americii, Rusia și Uniunea Europeană. Sigur că, aparent, personajul principal este președintele Volodimir Zelenski și chiar este, dar dincolo, în spate, e această înfruntare căreia noi îi dorim succes, fiindcă eu cred că toți ne dorim o pace durabilă“, a conchis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    În ciuda realității din teren, Putin promite că armata rusă va primi tot ceea ce îi este necesar pentru campania din Ucraina

3. -imagine fara descriere- (zelenski-biden-sua-83223_95593300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel