Zelenski a vorbit cu Biden, după discuţia cu premierul Israelului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Zelenski, o nouă convorbire cu omologul său american, Joseph Biden
Zelenski, o nouă convorbire cu omologul său american, Joseph Biden
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, în cursul nopţii, că a avut o nouă conversaţie cu omologul său american, Joseph Biden, după ce, anterior, discutase cu premierul Israelului, Naftali Bennett, care intermediază negocieri cu Rusia.

"În cadrul dialogului constant, am avut o nouă conversaţie cu preşedintele Statelor Unite. Agenda convorbirii a inclus teme de securitate, susţinerea financiară pentru Ucraina şi continuarea sancţiunilor împotriva Rusiei", a declarat Volodimir Zelenski în cursul nopţii, prin Twitter.

Anterior, Zelenski a declarat că a discutat cu premierul Israelului, Naftali Bennett, după ce acesta s-a întâlnit la Moscova cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. "Premierul Israelului, Naftali Bennett, m-a sunat după întâlnirea sa cu Vladimir Putin. Continuăm dialogul", a transmis Zelenski.

Vezi și: Chirieac: "Putin s-a înmuiat foarte tare. Statul subteran l-a înfășurat"

După vizita în Rusia, Naftali Bennett s-a deplasat sâmbătă seară la Berlin, pentru a discuta cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, despre posibile soluţii politice la războiul din Ucraina.

Eforturile diplomatice ale lui Naftali Bennett sunt coordonate cu Statele Unite, Franţa şi Germania, a declarat un oficial guvernamental israelian citat de CNN. Guvernul israelian a transmis că premierul Naftali Bennett a discutat cu Vladimir Putin despre soluţionarea conflictului militar din Ucraina şi despre negocierile internaţionale pe tema programului nuclear iranian, potrivit cotidianului The Times of Israel.

Premierul Israelului l-a sunat pe Zelenski după discuția cu Putin

Conform Guvernului israelian, după întâlnirea de la Kremlin cu preşedintele Vladimir Putin, Naftali Bennett l-a sunat pe Volodimir Zelenski.  Premierul Israelului se va întâlni ulterior la Berlin cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, anunţă Guvernul israelian, potrivit cotidianului The Times of Israel.

Premierul israelian, Naftali Bennett, s-a întâlnit sâmbătă la Moscova cu preşedintele Vladimir Putin, prima vizită în Rusia a unui lider străin legată de invazia rusă în Ucraina, informează AFP.

Lui Bennett i s-a alăturat ministrul construcţiilor şi locuinţelor, de origine ucraineană şi vorbitor de limbă rusă, Zeev Elkin, care, potrivit presei israeliene, a avut rolul de translator în cadrul întâlnirii.

De asemenea, premierul a fost însoţit de consilierul său pentru securitate naţională, Eyal Hulata, de consilierul său diplomatic, Shimrit Meir, şi de purtătorul său de cuvânt, Matan Sidi, potrivit EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel