Zelenski a semnat legea privind confiscarea bunurilor celor care susţin invazia
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 23 mai, 19:07
WhatsApp
Foto: Facebook
Nu sunt furnizate detalii suplimentare cu privire la cine poate fi considerată o „persoană fizică sau juridică” care susţine invadarea Ucrainei de către Rusia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat o lege care prevede posibilitatea confiscării proprietăţilor şi bunurilor celor acuzaţi de autorităţile de la Kiev că sprijină invadarea Ucrainei de către trupele ruse, scriu Washington Post şi portalul online Meduza, citând un comunicat publicat pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

„Procedura de identificare şi confiscare a bunurilor persoanelor sancţionate care susţin într-un fel sau altul agresiunea ocupanţilor împotriva Ucrainei va permite reînnoirea rapidă a bugetului ucrainean în detrimentul inamicilor”, a spus Zelenski, potrivit comunicatului.

Washington Post subliniază că în declaraţie nu sunt furnizate detalii suplimentare cu privire la cine poate fi considerată o „persoană fizică sau juridică” care susţine invadarea Ucrainei de către Rusia. Se afirmă doar că „există criterii clare în baza cărora o persoană poate fi clasificat ca unul dintre cei cărora li se aplică o astfel de sancţiune”, notează Mediafax.

Zelenski cere „sancționarea la maxim” a Rusiei, în discursul ținut în fața miliardarilor de la Davos

Președintele ucrainean le spune liderilor lumii de afaceri că trebuie să decidă dacă „forța brută” ar trebui să conducă lumea.

G Ad:

Președintele ucrainean le spune liderilor lumii de afaceri că trebuie să decidă dacă „forța brută” ar trebui să conducă lumea.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Occidentului să-și intensifice sancțiunile economice împotriva Rusiei, afirmând că liderii de afaceri din Davos trebuie să decidă dacă „forța brută” ar trebui să conducă lumea.

Într-un discurs video la Forumul Economic Mondial (WEF), Zelenskii a cerut un embargo petrolier complet, separarea băncilor ruse de sistemul financiar global, izolarea completă a sectorului IT din Rusia și interzicerea comerțului cu Rusia.

Președintele Ucrainei a cerut punerea în aplicare a „sancțiunilor maxime” împotriva regimului lui Vladimir Putin și a spus că Davos nu va avea niciun rost dacă agresiunea rusă va fi lăsată să prevaleze.

Remarcând faptul că istoria se află într-un punct de cotitură, Zelenski a declarat: „Acesta este într-adevăr momentul în care se decide dacă forța brută va conduce lumea”.

Zelenski a primit ovație în picioare și și-a încheiat sesiunea de 45 de minute la WEF trimițând un mesaj colectiv liderilor de afaceri, spunându-le că ar trebui să „se trezească în fiecare dimineață cu sentimentul „ce am făcut astăzi pentru Ucraina?”.

Rusia nu a fost reprezentată la Davos, în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro