Zegrean, după decizia CCR privind pensiile speciale: Dacă vreți să puneți impozite, puneți la deputați, senatori, membri ai Guvernului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, susține că nu se pot impozita doar pensiile speciale, deoarece se intră în conflict cu dispoziția constituțională și că legea trebuie să fie egală pentru toți.

"Este un articol în Constituția României care vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale, asta înseamnă că dacă la o categorie specială pui o altă taxare decât la majoritatea, nu este în regulă. Am mai spus-o, nu se poate face acest lucru pentru că se intră în conflict cu dispoziția constituțională, dacă vreți să puneți impozite, nu puneți doar la pensionari, puneți și la cei care au salarii mari, deputați, senatori, membri ai Guvernului. Sunt oameni în România care au 20.000 de euro salariu, de ce nu-i taxează cu 85%?

Parlamentul are dreptul să taxeze astfel de pensii, dar să respecte dispoziția constituțională, cine are venituri mai mari de 10.000, că e vorba de salariu sau pensie, plătește impozit 85%, dar nu să spună că doar judecătorii, procurorii sau milițienii trebuie să plătească această taxă. Nu se poate așa ceva, este vorba de principiul egalității, scrie în Constituție că toți suntem egali în fața legii și a autorităților. Am auzit în campanie că dacă se va vota un anumit partid, nu vor mai fi impozitate salariile minime, adică la unul nu-i iei deloc, la altul îi iei tot?", a spus la Digi24, Augustin Zegrean.

VEZI ȘI: CCR a decis: impozitarea pensiilor speciale, neconstituțională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel