Data publicării:

Zeci de români, omagiu pentru Navalnîi la Ambasada Rusiei. Unii au cerut schimbarea denumirii bulevardului Kiseleff cu numele opozantului rus

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
susa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
susa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Mai multe persoane au adus un ultim omagiu politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, organizând un eveniment de comemorare în faţa Ambasadei Rusiei din Capitală.

Aceştia au aprins lumânări şi au adus flori în faţa Ambasadei în memoria politicianului rus, opozant al regimului de la Kremlin. Pe trotuar au fost aşezate câteva fotografii ale lui Navalnîi. Cei prezenţi au afişat şi câteva pancarte, unul dintre mesaje fiind: Nu câştigi alegeri libere omorând opoziţia.

Unii au cerut chiar ca bulevardul Kiseleff să poarte numele lui Navalnîi. 

Politicienii români au transmis încă de vineri mesaje la moartea lui Aleksei Navalnîi.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat întristat de moartea lui Navalnîi şi a cerut Federaţiei Ruse "o anchetă transparentă şi cuprinzătoare" în acest caz. "Sunt profund întristat de vestea că Aleksei Navalnîi a murit. Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familia şi prietenii săi. Astăzi, comunitatea internaţională a pierdut un luptător curajos pentru libertate şi drepturi. Cerem Rusiei să facă o anchetă transparentă şi cuprinzătoare", a scris şeful statului pe platforma X (fostă Twitter).

Navalnîi a murit la închisoarea din zona arctică



Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit subit vineri în închisoarea arctică unde se afla din decembrie anul trecut, potrivit serviciilor penitenciare ruse.

Opoziţia şi presa independentă rusă, precum şi ministerele de externe occidentale l-au acuzat la unison pe Putin că a ordonat asasinarea lui Navalnîi, inamicul numărul unu al Kremlinului timp de 15 ani.

Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de aproape 30 de ani de închisoare, a fost transferat într-o închisoare arctică în decembrie anul trecut, după ce a anunţat începerea unei campanii împotriva realegerii lui Putin la scrutinul prezidenţial din martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel