Zeci de români, blocați în Grecia, fără apă și mâncare, din cauza inundațiilor. Jurnalistă Antena 3 CNN: Părea că este un bombardament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Zeci de români, blocați în Grecia, fără apă și mâncare. Jurnalistă Antena 3 CNN: Părea că este un bombardament permanent asupra zonei / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Zeci de români, blocați în Grecia, fără apă și mâncare. Jurnalistă Antena 3 CNN: Părea că este un bombardament permanent asupra zonei / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Zeci de români au rămas blocați în Grecia, fără apă și mâncare.

Zeci de români au rămas blocați în Grecia, fără apă și mâncare din cauza inundațiilor masive, transmite Antena 3 CNN. În Volos drumurile au fost rupte, iar pompierii încearcă să ajungă la oamenii complet izolați în acest moment. Un om a murit după ce a fost luat de puhoaie, iar portul Volos este complet sub ape.

Totodată, din cauza furtunilor, circulația vehiculelor a fost temporar suspendată pe întreaga rețea rutieră a insulei Skiathos. De asemenea, alimentarea cu energie a fost întreruptă. În sudul Pelionului cel puțin 6-7 vehicule au fost luate de ape și au ajuns în mare. Și în Agios Ioannis mașinile au ajuns în largul mării. Furtunile puternice au lovit și Evia, o insulă aflată în apropiere de Atena, unde au provocat alunecări de teren, dar şi prefectura Elida din Peninsula Peloponez, unde culturile agricole au fost devastate.

Jurnalistă Antena 3 CNN: Părea că este un bombardament permanent asupra zonei

"Mă aflu în această zonă, undeva la câțiva kilometri distanță de Volos. Plouă de mai bine de 24 de ore în continuu, de ieri de dimineață practic plouă fără oprire. Noaptea trecută a tunat în permanență, părea că este un bombardament permanent asupra zonei. În momentul de față Codul Roșu pe care l-au emis meteorologii de aici din Grecia a fost prelungit cu încă 24 de ore. Ar fi trebuit să se îmbunătățească starea vremii undeva mâine dimineață, dar se pare că mai durează cel puțin până joi din datele pe care ni le-au dat până acum meteorologii. Drumurile de munte în principiu au fost închise, iar autoritățile avertizează în permanență să nu fie folosite pentru că e pericol să se producă alunecări de teren.

În orașul Volos au fost inundații masive, portul este complet inundat în momentul de față. Este portul care face legătura cu multe dintre insulele pe care românii le preferă pentru vacanțe. Știu români care au decis să plece acasă pentru că vremea nu se anunță foarte bună pentru toată săptămâna care urmează. Această situație este destul de complicată mai ales că mai e o problemă aici, este zona în care au fost incendii puternice la începutul acestei luni și practic de bine ce s-a terminat cu incendiile, acum iată că au parte de inundații. În zona Volos traficul a fost oprit complet în momentul de față. Nu se circulă către alte insule.

Au căzut până în acest moment cantități de apă care sunt echivalente cu cele care cad în mod normal într-o perioadă de un an. Furtuna Daniel este acompaniată pe lângă tunete și de vânturi foarte puternice, dar și de cantități de apă impresionante, așa că situația este în evoluție aici, avertizările care vin se pot prelungi în orice moment", a relatat Maria Coman, realizator Antena 3 CNN, aflată în Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel