Pământ înstrăinat: Milioane de hectare au ajuns pe mâna străinilor
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Aproximativ trei milioane de hectare de pământ arabil a ajuns în mâna străinilor, cumpărate la prețuri derizorii. Afirmația aparține salvatorului Hidroeletrica, Remus Borza, care a spus la DCNews LIVE  că prejudiciul adus României atinge zeci de miliarde de euro. 

Conform celor declarate de Remus Borza, 50 % din fondul arabil al României a fost vândut, iar cei care au profitat și au cumpărat aceste suprafețe sunt preponderent austrieci, germani și arabi. România are 9.3 milioane hectare de teren arabil din care cultivate sunt doar 6. 

Pământul noi l-am vândut cu 1500-2000 de euro pe hectar, câtă vreme în Germania de exemplu este 28 000 de euro, sau în Franța media este de 35 000 de euro. Dacă punem o medie de 20 000 de euro pe hectar înmulțind cu trei milioane de hectare(pământul înstrăinat-n.r.) vedeți câte zeci de miliarde de euro s-au scurs în buzunarele străinilor," a spus Borza la DCNews Live. 

Mari prejudicii au fost aduse și de defrișarea masivă a pădurilor. Conform estimărilor lui Borzam peste un milion de hectare au fost tăiate ilegal. Vezi răspunsul integral:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel