Zeci de mii de sticle de vinuri spumante, confiscate de vameșii de la Frontiera Albița
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
vamesi-albita
vamesi-albita
Un lot de 41.400 de sticle de vinuri spumante susceptibile a încălca drepturile asupra indicaţiei geografice "Champagne" au fost confiscate, marţi, de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albiţa, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Întreaga cantitate de vinuri spumante reţinute la vamă era transportată în trei autocamioane, care circulau pe ruta Republica Moldova - Republica Belarus. 

Conform sursei citate, inspectorii vamali au constatat că pe sticlele de vin sunt aplicate etichete cu denumirea "Sovetskoe shampanskoe", în traducere "şampanie sovietică". 

"Folosirea cuvântului şampanie pe eticheta produsului a ridicat suspiciunea că aceste mărfuri sunt susceptibile a aduce atingere unui drept asupra indicaţiei geografice 'Champagne', deoarece, conform art. 103 alin. (2) din Regulamentul nr. 1308/2013, indicaţiile geografice sunt protejate împotriva oricărei imitări sau evocări, chiar dacă denumirea protejată este tradusă, transcrisă sau transliterată", se arată în comunicatul ANAF. 

În urma controlului vamal, s-a procedat la reţinerea mărfurilor în vederea stabilirii veridicităţii informaţiilor pentru care există suspiciuni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel