Zeci de mii de chinezi deplâng victimele incendiului din Shanghai
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Zeci de mii de chinezi s-au perindat, duminică, pe la locul incendiului produs, luni, într-un bloc turn de 28 de etaje din Shanghai, care s-a soldat cu moartea a 58 de persoane, pentru a omagia victimele tragediei care a pus în evidenţă contractarea ilegală de muncitori şi folosirea unor materiale de construcţii nesigure în centrul unuia dintre cele mai moderne oraşe chineze, informează Associated Press şi EFE.

Rândurile de cetăţeni se întindeau pe o distanţă de sute de metri. În faţa clădirii carbonizate au fost depuse în special crizanteme, floari tradiţionale de doliu în China.

Aproximativ 500 de poliţişti, în uniformă sau civil, au fost desfăşuraţi la faţa locului pentru menţinerea ordinii, dar şi pentru a dispersa grupurile de locuitori care discutau despre incendiu, menţionează AFP.

Blocul turn a luat foc lunea trecută la Jingan, unul dintre cele mai populate cartiere şi cele mai comerciale din Shanghai, metropolă cu 20 milioane de locuitori în estul Chinei.

Potrivit guvernului local din Shanghai, multe dintre victime au murit în propriile locuinţe, intoxicate cu fum sau din cauza căldurii excesive.

Liderul filialei din Shanghai a Partidul Comunist, Yu Zhengsheng, primarul oraşului, Han Zheng, şi diverşi funcţionari locali au luat parte la manifestările de doliu din faţa ruinelor clădirii în care locuiseră 150 de familii, adaugă EFE.

sursa: Agerpres

Citeşte şi:

Cel puţin 53 de persoane au murit într-un incendiu în Shanghai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel