Zeci de migranți sirieni și irakieni stau într-o tabără ilegală din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Zeci de migranți sirieni și irakieni au ridicat o tabără ilegală în spatele secției 5 Poliție din Timișoara, la nici două sute de metri de centrul de refugiați.

Când îi întrebi de documente, unul dintre irakieni scoate legitimația care arată că e solicitant de azil. "Ingliș no, romania no", a zis unul dintre puști. Un altul, mai mare, se transformă în translator ad-hoc. Sunt cu toți ajunși în România din Serbia. "Ieri a fost Poliția. Ne-au întrebat de documente. Le-au văzut și ne-au lăsat să rămânem aici. Nu am bani, nu am nimic", a spus unul dintre irakien.

Acolo, un echipaj de mascați ai Jandarmeriei stă-n mașină cu girofarurile pornite, la intimidare. În fața centrului s-a lăsat, la sfârșitul săptămânii, cu bătaie între mai mulți azilanți și cu vărsare de sânge. Zice că-și așteaptă pașaportul. Mulți dintre cei care stau în tabăra ilegală speră să ajungă, cândva, în Germania. Nu știu cum. Cum nici nu știu ce vor face în tabără improvizată în care nu există minime condiții de supraviețuire, scrie Pressalert.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel