Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari: poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari - poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante. Sursa - Pexels
Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari - poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante. Sursa - Pexels
Sezonul de vară ne oferă soare, zile lungi și o climă mai favorabilă pentru a sta mai mult afară, dar, în același timp, aduce și prezența enervantă a țânțarilor, care ne înțeapă, provocându-ne umflături și senzații de mâncărime.

Puțini oameni sunt norocoși să nu cadă pradă țânțarilor. Dar există multe remedii naturale pe care le puteam utiliza pentru a alunga aceste din grădinile și de pe terasele noastre. 

Dar, atunci când nu putem evita complet prezența lor, este important să știm să ameliorăm disconfortul cauzat de mușcăturile de țânțari, folosind ingrediente simple sau remedii naturiste pe care le avem acasă.

Țânțarii nu ne vor mai speria dacă purtăm mereu cu noi cel puțin unul dintre următoarele remedii, potrivite și pentru copii:

Gel de aloe vera Doar puneți o cantitate mică din acest gel proaspăt și liniștitor pentru a simți imediat mai puțin disconfort, mâncărime și arsuri. Aloe vera ajută la regenerarea pielii. Dacă crești planta în casă, puteți folosi o frunză tăiată în jumătate, pe care o veți aplica pe înțepătură.

Vrei un păr des și mătăsos? Șase măști simple, pe care le poți face cu ingredientele din cămară 

Gălbenele Un alt remediu excelent pentru înțepăturile de țânțari este crema sau unguentul de galbenele. De fapt, această plantă conține ingrediente active cu o putere de calmare a pielii și, prin urmare, ajută la evitarea disconfortului provocat de înțepăturile de insecte.

Ulei de arbore de ceai este excelent și pentru ținerea țânțarilor la distanță. Poate fi folosit și pe înțepătură,  pentru a ameliora mâncărimea și roșeața.

Ulei esențial de lavandă La fel ca și uleiul de arbore de ceai, uleiul de lavandă se poate are un efect calmant.

Gheaţă Dacă ești acasă și nu ai altceva la dispoziție, un remediu clasic și eficient pentru a înlătura imediat disconfortul unei înțepături de țânțari este un cub de gheață. Aplică cubul de gheață pentru câteva secunde pe înțepătură și va ameliora roșeața și mâncărimea.  

Ține roșiile în vasul cu fructe: trucuri care te învață cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp   

Pastă de dinţi Un alt remediu foarte simplu, dar eficient atunci când ești acasă este să aplici pastă de dinți pe înțepătură.  

Lămâia este un remediu al bunicii foarte versatil, folosit și în cazul mușcăturilor de țânțar. Aplică o felie de lămâie pe înțepătură, ține-o câteva minute sau stoarce puțin suc. Efectul său astringent și dezinfectant va ajuta la dezumflarea zonei.  

Ceapă Poți folosi o ceapă tăiată în jumătate, frecând-o pe zona afectată. Substanțele din ceapă  vor ajuta la dispariția rapidă a disconfortului, prevenind umflarea pielii.

Pune folie alimentară în congelator și vei scăpa de straturile de gheață: Încearcă și tu acest truc

Miere Chiar și mierea, cu calități antiinflamatoare, poate ajuta în cazul mușcăturilor de țânțari. Aplicați o cantitate mică de miere și lăsați să acționeze câteva minute înainte de clătire.

Bicarbonat de sodiu Bicarbonatul de sodiu poate fi util împotriva înțepăturilor de țânțari pentru a dezinfecta zona, a preveni umflarea acesteia și a ajuta pielea să se regenereze.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel