Zece migranţi din Algeria şi Palestina, prinşi încercând să treacă graniţa în Ungaria pe câmp
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Zece migranţi algerieni şi palestinieni au fost depistaţi de autorităţile de frontieră din Arad când încercau să treacă graniţa ilegal spre Ungaria, pe jos, pe un câmp din zona Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Turnu.

Grupul a fost descoperit duminică seară, autorităţile de frontieră primind informaţii cu privire la prezenţa străinilor în zonă, informează un comunicat remis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad.

"La aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, au fost depistate zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru continuarea cercetărilor", precizează comunicatul.

Migranţii provin din Algeria şi Palestina, fiind vorba de trei bărbaţi, două femei şi cinci copii cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că aceştia sunt solicitanţi de azil în România şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel