Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 decembrie - Mare sărbătoare pentru creștini
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 decembrie - Mare sărbătoare pentru creștini. Data de 9 decembrie nu este marcată cu cruce roșie în calendar, însă are o mare însemnătate pentru creștini. În această zi este sărbătorită Zămislirea Sfintei Fecioare Maria.

Zămislirea Sfintei Fecioare Maria este sărbătoarea care amintește de un moment foarte important pentru creștinătate. Sfinții părinți Ioachim și Ana nu au putut avea copii până la bătrânețe, în ciuda eforturilor depuse.

Cu toate acestea, rugăciunile lor au fost ascultate, iar în ziua de 9 decembrie, Arhanghelul Gavril s-a pogorât și le-a vestit că vor deveni părinți, potrivit crestinortodox.ro. Astfel, Ana a reușit să o aducă pe lume pe Sfânta Fecioară Maria.

Interpretarea greșită a acestui eveniment minunat a făcut că, în sânul Bisericii Româno-Catolice, să apară pentru prima dată inovația mariologica despre "imaculată concepție", în scrierile lui Paschasius Radbert. Potrivit dogmei "imaculatei concepții", scrie crestinortodox.ro, Maică Domnului ar fi fost ferită de păcatul strămoșesc, fiind născută asemenea Mântuitorului, prin umbrirea Sfântului Duh, iar nu prin împreunare trupească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel