Zahăr aromat cu lavandă: îl poți face ușor acasă și folosi la deserturile preferate
Puteți face propriul vostru zahăr din lavandă: este atât de ușor și veți dori să aveți, mereu, în bucătărie un asemenea produs. Acest zahăr de lavanda poate fi adăugat în băuturi (încercați-le în limonadă sau ceai!), dar și produse de panificație.
Acest amestec de zahăr de casă este făcut din doar 2 ingrediente: zahăr granulat și levănțică uscată. Durează doar câteva minute și veți fi recompensați cu un zahăr minunat, cu aromă de lavandă ușoară.
Nu recomand să folosiți zahărul de lavandă în rețetele care presupun prepararea unui sirop de zahăr. Din cauza plantei, zahărul se va cristaliza. Cu toate acestea, zahărul de lavandă poate fi folosit în alte rețete de deserturi.
Fursecuri cu smântână și unt. O rețeta savuroasă, pentru care ai nevoie de un borcan de dulceață
Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare
1 lingură de lavandă uscată,
2 pahare de zahăr.
Așezați lavanda uscată în vasul robotului de bucătărie și tocați-le circa 10-15 secunde pentru a le măcina în bucăți mici. Adăugați un pahar de zahăr granulat în vasul robotului de bucătărie și amestecați bine, timp de 15-20 de secunde, până când lavanda este măcinată fin și amestecată cu zahărul.
La final, adăugați și restul de zahăr, dar folosiți o spatulă când îl amestecați cu restul ingredientelor.
Depozitați zahărul de lavandă într-un container etanș la temperatura camerei. Acest zahăr poate fi păstrat până la 6 luni.
Fursecuri savuroase cu lavandă
Aveți nevoie de:
90 grame de zahăr,
1,5 linguri de lavandă uscată,
coaja de la o lămâie,
125 grame de unt,
250 grame de făină,
un vârf de cuțit de sare.
Modul de preparare
Într-un castron, amestecați zahărul, lavanda și coaja de lămâie. Adăugați untul topit. Amestecați bine.
Ulterior, se pune făina și un praf de sare. Frământați aluatul și formați o bilă, care trebuie acoperită cu folie alimentară și dată în frigider pentru o jumătate de oră.
Întindeți aluatul și tăiați fursecurile cu orice formă aveți. Fursecurile se pun pe o tava tapetată cu hârtie de copt și se coc, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-25 minute, până sunt gata. Timpul de coacere depinde de grosimea aluatului. Este important să nu atingeți fursecurile până când nu se răcesc complet. Poftă bună!
Aceste fursecuri sunt foarte gustoase și fragede. Se topesc, literalmente, în gură, iar aroma de lavandă se va simți discret.
Lavanda are o gamă largă de aplicații
Lavanda sau levănțica este o plantă originară din Africa de Nord și regiunile muntoase din zona Mediteraneană. Numele său provine din limba latină „lavare” și înseamnă „a spăla”. Prima utilizare a lavandei a fost înregistrată încă din perioada Egiptului Antic. Uleiul de lavandă era esențial în procesul de mumificare.
Tartă din felii de pâine, ardei și parmezan: un preparat original, pe care trebuie să-l încerci
Ulterior, lavanda a devenit un ingredient nelipsit din produsele de îngrijire corporală în zone precum Persia, Roma și Grecia Antică. Oamenii din aceste locuri credeau că lavanda are proprietăți care ajută la purificarea trupului și a minții.
Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă
De-a lungul timpului, lavanda a continuat să fie folosită ca remediu naturist pentru anxietate, insomnie, depresie, acnee, stări de greață, iritații ale pielii, dureri de cap sau pentru a preveni căderea părului. Cu alte cuvinte, lavanda are o gamă largă de aplicații, fiind folosită în alimentație, în industria cosmetică și a medicamentelor naturiste, fiind o resursă importantă de uleiuri esențiale utilizate în aromaterapie, datorită efectelor pe care le are asupra stării de bine. Iar parfumul lavandei este cu siguranță unul extrem de plăcut, scrie solarisplant.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News