Zabaione, desertul din Italia pe care trebuie să-l încerci. Rețeta este foarte simplă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook SAN MARCO Eiscafé Landstuhl
Sursa foto: Facebook SAN MARCO Eiscafé Landstuhl
Dacă vrei să încerci un desert delicios din Italia, îți recomandăm Zabaione. Iată cum se prepară această rețetă.

Ingrediente

- 4 gălbenușuri
- 4 linguri de zahăr pudră
- 4 linguri de vin de Porto (Marsala, Moscato d'Asti)

Cum se prepară

Zabaione sau zabaglione, sabayon, sambaione este un desert pentru adulți cu origini italienești din secolul 15. Acest desert cremă are la bază gălbenuș de ou, zahăr și vin dulce, potrivit retete.unica.ro.

Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu zahărul. Se continuă amestecarea până ce zahărul se dizolvă. Se adaugă vinul și se continuă amestecarea. Amestecul de Zabaione se transferă într-un bol sau cratiță care va fi pus deasupra unui alt vas ce conține apă și care se află pe foc (procedeul de bain-marie). Zabaione se amestecă constant, având grijă să nu ajungă la fierbere. Pentru a obține o crema zabaglione fină se va amesteca non-stop până se va îngroșa. Crema zabaione se tornă în pahare și se poate consuma caldă sau rece (după câteva ore la frigider). Se savurează alături de pișcoturi. Acest desert trebuie consumat cât mai repede datorită conținutului de ouă.

BONUS:Kalter Hund, prăjitura iubită de nemți

Ingrediente

150 g ciocolată amăruie
450 g ciocolată cu lapte
150 g unt de cocos
200 g smântână pentru frişcă
2 pliculeţe zahăr vanilat
250 g biscuiţi
1 lingură de rom

Ai nevoie de o tavă de cozonac 25 x 11 cm pentru asamblat prăjitura.

Cum se prepară

Pregătirea cremei de ciocolată

Într-o cratiţă cu strat ceramic punem ciocolată ruptă bucăţele, smântâna şi untul de cocos, potrivit secretelebucatarieinoastre.com. După ce ciocolata s-a topit şi crema este omogenă, adăugăm zahărul vanilat şi romul. Amestecăm şi lăsăm deoparte. Tava de chec o îmbrăcăm cu folie alimentară sau cu hârtie de copt în cazul meu.

Asamblarea prăjiturii

Pe fundul tăvii turnăm un strat subţire de ciocolată, peste care aşezăm pe lăţime biscuiţii. Turnăm un alt strat de ciocolată şi mergem mai departe cu aşezatul biscuiţilor. Repetăm operaţiunea de încă 4-5 ori sau până când terminăm bicuitii şi crema de ciocolată. Binenteles că ultimul strat va fi de ciocolată.

Dăm prăjitura la rece pentru minim 5 ore sau până a doua zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel