Yemen, atac terorist la petroliere. Anunțul oficial al ministrului Afacerilor Externe
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Petrol - Arabia Saudita
Petrol - Arabia Saudita
Ministrul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a declarat că atacarea celor două petroliere saudite în Marea Roșie de către rebelii houthi din Yemen este un act terorist. 

Gargash a postat un mesaj pe Twitter afirmând că "atacul sistematic asupra navigaţiei maritime este un act terorist, ostil şi care exprimă natura houthi şi a agresiunii lor", informează Agerpres.

Ministrul a adăugat că acţiunile houthi "confirmă necesitatea eliberării Hodeidah de miliţiile houthi". 

Forţele coaliţiei conduse de saudiţi şi din care fac parte EAU au anunţat că au respins un atac miercuri al miliţiei houthi asupra unui tanc petrolier saudit în Marea Roşie, potrivit ziarului local Al Arabiya. 

Oraşul-port Hodeidah este o poartă la Marea Roşie pentru nord-vestul statului Yemen din Peninsula Arabică şi pentru capitala Sanaa, rămasă sub controlul houthi. 

Petrolierul - pagube minore

Coaliţia implicată într-un război în Yemen în sprijinul guvernului ales yemenit a confirmat că petrolierul a suferit pagube minore.

Coaliţia acuză Iranul că îi sprijină pe rebelii houthi furnizându-le arme şi rachete. 

Miliţia răspunde adesea atacurilor aeriene ale coaliţiei lansând rachete împotriva Arabiei Saudite, în special asupra oraşelor ei de frontieră. Cele mai multe dintre acestea sunt interceptate de forţele aeriene saudite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel