Xiaomi și-a propus să devină cel mai mare vânzător de smarphone-uri din lume în trei ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Xiaomi și-a setat ca obiectiv surclasarea Samsung în ierarhia mondială a vânzătorilor de telefoane mobile.

Gigantul tehnologic Xiaomi și-a anunțat intenția de a deveni cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în următorii trei ani. Conform BBC, comentariile au venit de la șeful firmei din Beijing imediat după ce Xiaomi a surclasat Apple pentru a ocupa locul doi în clasamentul mondial. Sud-coreenii de la Samsung Electronics sunt în acest moment în vârful ierarhiei.

Misiunea Xiaomi este să ajungă pe primul loc în topul global

Fondatorul și directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, a vorbit înainte de lansarea telefonului Mix 4, cu cameră ascunsă sub display. „Misiunea noastră din acest moment este să ne întărim poziția a doua de pe piața globală”, a transmis el, adăugând că este țintit „locul unu global în trei ani”.

Cifrele din industrie de luna trecută au arătat că Xiaomi a depășit pentru prima dată rivalii americani de la Apple pentru a trece pe locul secund la nivel mondial. Xiaomi a vândut aproape 17% din toate telefoanele din lume în al doilea trimestru al anului acesta, depășind cele 14,1 procente ale Apple. În aceeași perioadă, Samsung a avut o scădere de piață, dar cele 18,8 procente înregistrate tot depășesc firma chineză.

Xiaomi a suferit din cauza Administrației Trump

Ca multe alte firme de tehnologie din China, Xiaomi a fost vizată de Administrația Donald Trump pe motiv că amenință securitatea națională a Statelor Unite. La începutul anului aceluia, Departamentul de apărare american a pus compania pe lista neagră fiindcă ar avea legături cu armata chineză. În luna mai, un judecător federal din SUA a blocat implementarea unei interdicții de investiții asupra Xiaomi, numind decizia „foarte greșită”.

Comăania a dominat Samsung în Europa, arată cifrele specialiștilor

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi își continuă creșterea impresionantă, potrivit The Verge. După ce a depășit Apple pentru a deveni al doilea cel mai mare vânzător de telefoane inteligente din lume în al doilea trimestru al anului 2021, Xiaomi este acum cel mai mare vânzător din Europa pentru prima dată în istoria sa.

Astfel, compania Samsung a fost detronată de Xiaomi pe bătrânul continent, cu 12,7 milioane telefoane vândute în al doilea trimestru al anului acestuia, cu 67,1% mai mult decât în 2020. În același timp, Samsung a vândut cu 7% mai puține telefoane, adică 12 milioane unități, însă sud-coreenii rămân cel mai important vânzător de smartphone-uri din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel