Xi Jinping nu ar fi discutat cu Vladimir Putin despre "planul de pace al lui Zelenski"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Xi Jinping nu ar fi discutat cu Vladimir Putin despre "planul de pace al lui Zelenski" / Foto: Kremlin.ru
Xi Jinping nu ar fi discutat cu Vladimir Putin despre "planul de pace al lui Zelenski" / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin și Xi Jinping nu ar fi discutat despre "planul de pace al lui Zelenski".

Liderii Rusiei și Chinei nu au discutat despre planul de pace al lui Volodimir Zelenski în timpul discuțiilor de la Moscova, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. În cadrul negocierilor s-ar fi vorbit mai mult despre prevederile planului chinez pentru reglementarea ucraineană, a mai spus acesta miercuri, scrie Interfax.

Răspunzând la o întrebare conexă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus: "Nu, nu s-a discutat planul de pace ucrainean. A existat un schimb de opinii cu privire la prevederile cuprinse în planul de pace chinez, însuși președintele Putin a vorbit despre asta".

"Planul lui Zelenski... aceasta este mai degrabă o întrebare care se referă la relațiile bilaterale dintre China și Ucraina", a adăugat Peskov.

Cu o zi înainte, în urma rezultatelor discuțiilor de la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin, președintele chinez Xi Jinping a spus că în problema reglementării ucrainene, țara sa se ghidează după obiectivele și principiile Cartei ONU și aderă la o poziție imparțială.  Potrivit lui Xi Jinping, planul de reglementare chinez urmărește "promovarea activă a reconcilierii și reluarea negocierilor".

Xi Jinping l-a invitat pe Putin să viziteze China în 2023

Președintele chinez Xi Jinping a declarat că în timpul întâlnirii informale cu președintele rus Vladimir Putin l-a invitat  pe acesta să facă o vizită la Beijing.

"Ieri, l-am invitat pe președintele Putin să viziteze China la un moment convenabil pentru el anul acesta. În acest an vom organiza cel de-al treilea forum internațional la nivel înalt în cadrul Inițiativei Centura și Drumul", a spus Xi Jinping în timpul unei întâlniri cu premierul Federației Ruse, Mihail Mișustin.

El a amintit că Putin "a luat parte la cele două forumuri anterioare".

"Inițiativa Centura și Drumul este un subiect important al cooperării noastre cu Rusia, așa că îl voi invita cu siguranță pe președintele Putin să ia parte la acest forum", a spus liderul chinez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel