Xi Jinping merge în Rusia. Va ieși la prânz cu Vladimir Putin, înainte de discuțiile oficiale. Peskov: Va fi o discuție unu-la-unu
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Xi Jinping merge în Rusia. Va ieși la prânz cu Vladimir Putin, înainte de discuțiile oficiale. Peskov: Va fi o discuție unu-la-unu / Foto: Kremlin.ru
Xi Jinping merge în Rusia. Va ieși la prânz cu Vladimir Putin, înainte de discuțiile oficiale. Peskov: Va fi o discuție unu-la-unu / Foto: Kremlin.ru
Discuțiile dintre Putin și Xi Jinping vor începe luni cu o întâlnire informală.  

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping vor avea o întâlnire informală luni, iar discuțiile oficiale vor avea loc marți, a declarat secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Comunicarea dintre președinte și președintele Chinei va începe pe 20 martie, după-amiaza. Va fi o discuție unu-la-unu. Va avea loc un prânz informal", a spus el reporterilor.

Cei doi vor ține și o conferință de presă împreună



„Deja 21 martie va fi ziua negocierilor”, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea, el a răspuns afirmativ la întrebarea dacă la finalul discuțiilor este planificată o conferință de presă a liderilor sau o declarație de presă.

Vineri mai devreme, biroul de presă al Kremlinului a declarat că Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie, la invitația lui Putin.

Xi Jinping plănuiește să  discute și cu Zelenski

Președintele chinez Xi Jinping intenționează să poarte ulterior discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează The Wall Street Journal (WSJ), citând persoane familiare cu acest subiect.

"Liderul chinez Xi Jinping plănuiește să vorbească cu președintele Vladimir Zelenski pentru prima dată de la începutul operațiunii speciale în Ucraina, probabil după ce va vizita Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, au spus oameni familiarizați cu acest subiect", notează ziarul.

Este de așteptat ca discuțiile dintre președintele Chinei și președintele ucrainean să aibă loc prin conferință video. Potrivit interlocutorilor WSJ, Xi Jinping, pe lângă o călătorie în Federația Rusă, urmează să viziteze și o serie de țări europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel