Xavi îl contrează pe președintele FIFA: E prea mult!
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Xavi Hernandez nu este de acord cu una dintre propunerile făcute de Gianni Infantino, pentru Cupa Mondială din Qatar.

Xavi a declarat că FIFA ar trebui să renunţe la intenţia de a mări numărul de echipe participante de la 32 la 48 la Cupa Mondială de fotbal din 2022, din Qatar, relatează Reuters. Cupa Mondială va avea în mod cert 48 de participante la ediţia din 2026, care va fi organizată în comun de SUA, Mexic şi Canada, dar preşedintele FIFA, Gianni Infantino, consideră că un Mondial cu 48 de echipe în 2022 este fezabil.

Fostul mijlocaş al Barcelonei, campion mondial cu echipa Spaniei în 2010, aflat pe punctul de a-şi încheia cariera în Qatar, la clubul Al Sadd, a afirmat că o Cupă Mondială cu 48 de echipe nu ar fi o alegere potrivită pentru 2022.

E prea mult şi prea lungă. Să îţi imaginezi 48 de echipe în Qatar, nu ar fi prea bine, după opinia mea. Organizatorii trebuie să decidă, dar în acest moment Qatarul face tot posibilul său pregătească o Cupă Mondială cu 32 de echipe şi ar fi dificil să schimbe pentru 48. E bine pentru fotbal să fie 32 de echipe, sunt destule, a declarat Xavi reporterilor.

Citește și: Tănase, pus la punct de Contra: Dacă eram dinamovist...

Au progresat mult

O decizie legată de creşterea numărului de echipe la CM 2022 va fi luată prin vot la Congresul FIFA de la Paris, din 5 iunie.

Xavi, aflat la Mumbai (India), pentru un eveniment promoţional legat de CM 2022, se aşteaptă ca echipa gazdă, Qatarul, să facă un turneu final bun. Reprezentativa micului stat din Golf a învins neaşteptat Japonia, cvadrupla campioană a Asiei, la începutul acestui an, în finala competiţiei continentale, iar Xavi nu este surprins de acest succes.

Credeam că fotbalul de aici e cel mai slab când am venit. Dar au progresat mult şi foarte repede de atunci, toată lumea a văzut la Cupa Asiei, a subliniat Xavi (39 ani).

Citește și: Naționala României, probleme de lot. Ultimii sosiți în cantonament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel